BIO MU JE NEIZOSTAVAN

Miljenik Nenada Bjelice danas se bavi nečim sasvim drugim. Vjerovao mu je najviše od svih

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Slavlje igrača Dinama nakon ulaska u osminu finala Europske lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Harkiv: Bjelica i Dilaver na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Šahtara
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo je s 5:0 slavio protiv Hapoela u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka
25.10.2024.
u 15:29
Ne samo u Dinamu, Bjelica je s njime surađivao i u poljskom Lechu i u bečkoj Austriji
Pogledaj originalni članak

Do prošle sezone jedan od predvodnika svlačionice na riječkoj Rujevici. Ovaj je 33-godišnji beskompromisni stoper od svog dolaska u Rijeku s Maksimira u zimu 2023. brzo stekao status lidera na terenu, ali i produžene ruke trenerima. Doveo ga je Sergej Jakirović u već opjevanoj misiji spašavanja Rijeke koja je jako loše bila krenula u tu sezonu. Nije trebalo dugo da se Dilaver uklopi u kadar, a mnogi su zazivali njegov ostanak u klubu i nakon ovoga ljeta, kada mu je istekao ugovor.

Međutim, Dilaveru je na put nogometne karijere stala teška ozljeda koju je zadobio prošle zime, na jednom od najsurovijih dvoboja ikad odigranih u HNL-u. Utakmica Gorice i RIjeke održana u Turopolju 24. siječnja ove godine donijela mu je ozljedu kosti u stopalu. Snijeg, ledeni uvjeti i bljuzga na terenu ostavile su traga, pa iako se vratio i odigrao pokoju utakmicu potkraj sezone, nije želio nastaviti nogometnu karijeru.

Dilaver je inače najjaču suradnju imao s Nenadom Bjelicom. Zajedno su radili u bečkoj Austriji, poljskom Lechu i u Dinamu, gdje je bio neizostavan član prve momčadi. Bjelica ga je ukupno vodio u 117 utakmica kroz tri kluba, a miljenika maksimirskih navijača u redove Dinama vratili su nakon samo jedne sezone u turskom Rizesporu. No, niti kod Željka Kopića, Damira Krznara i Ante Čačića nije se uspio nametnuti za minutažu pa je nakon sezone i pol na Maksimiru otišao u Rijeku.

Danas se Dilaver bavi građevinom, otkrio je to u podcastu Tribina Željko Sopić koji ga je vodio prošle sezone u Rijeci. Sopić je otkrio da se s Dilaverom često čuje, a nekadašnji igrač Dinama i Rijeke sada se posvetio i obitelji od koje je neko vrijeme bio odvojen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.