OSTALI U LIGI

Gagro: Da smo ispali, pitanje je bi li uopće bilo Cibalije

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Cibalia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Cibalia
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Cibalia - Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Cibalia - Osijek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Rijeka - Cibalia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Rijeka - Cibalia
10.06.2017.
u 17:25
– Nismo odustajali ni kada su svi već bili digli ruke od nas i prežalili nas. Ipak, mislim da je ovo realan rezultat te da je i za hrvatski nogomet, kao i istok Hrvatske, dobro što je Cibalia ostala u 1. HNL – rekao je predsjednik HNK Cibalia Miroslav Gagro.
Pogledaj originalni članak

U drugoj utakmici kvalifikacija za popunu 1. HNL Cibalia je samo potvrdila ono što je svima bilo jasno već nakon prve utakmice kvalifikacija za popunu 1. HNL.  Gorica, kao drugoplasirana momčad 2. HNL, jednostavno nije bila dorastao suparnik Cibaliji, koja se do zadnjega kola borila za pretposljednje mjesto u 1. HNL.

S dvije pobjede i ukupnim rezultatom 5:1 (2:0 i 3:1) igrači Cibalije osigurali su Vinkovčanima da i iduće godine mogu uživo gledati 1. HNL.

Bilo je jako stresno

– Bilo je jako teško i stresno, ali isplatilo se. Ostali smo u 1. HNL što nam je i bio osnovni cilj. Nismo odustajali ni kada su svi već bili digli ruke od nas i prežalili nas. Ipak, mislim da je ovo realan rezultat te da je i za hrvatski nogomet, kao i istok Hrvatske, dobro što je Cibalia ostala u 1. HNL – rekao je predsjednik HNK Cibalia Miroslav Gagro.

Tvrdi da je opstanak u 1. HNL za Cibaliju nije predstavljao samo suhi opstanak u društvu najboljih, nego je to značilo opstanak kao kluba uopće. Podsjetio je i da je još prije samo nekoliko kola Cibalia za Splitom, koji je bio glavni suparnik za ispadanje, zaostajala velikih sedam bodova.

Dogodila se tada i smjena Petera Paculta, austrijskog trenera koji je doveden s osnovnim ciljem da osigura opstanak kluba iz Vinkovaca. Na njegovo mjesto imenovana je klupska legenda Mladen Bartolović. I danas, s odmakom od nekoliko mjeseci, Gagro je mišljenja da Pacult nije bio greška, nego da se jednostavno nije snašao u hrvatskom nogometu.

– Ova je sezona iza nas i sada svi zajedno trebamo krenuti u smjeru da iduća bude bolja i uspješnija. Već smo sada u određenom zaostatku za suparnicima, ali svakako ćemo se nastojati igrački pojačati. U razgovoru s trenerom Bartolovićem vidjet ćemo koga ćemo zadržati od igrača, ali i što nam od igračkog kadra nedostaje kako bismo učinili sve da nam se ne ponovi ova grčevita borba za opstanak i sve što smo imali ove godine – rekao je Gagro.

Pri tome će najveći problem Gagre i uprave biti kako pronaći novac s obzirom na osiromašenu Slavoniju i samim time kroničan nedostatak novca. Dovoljno je reći da proračun HNK Cibalije za ovu sezonu iznosi otprilike milijun eura.

U isto vrijeme vuku se i dalje repovi iz predstečajne nagodbe za koju se i dalje moraju vraćati dugovi. Ove su godine na ime toga isplatili 2,5 milijuna kuna, a isto ih očekuje i sljedeće. Vrlo su se često nalazili u bezizlaznim situacijama kada su morali pribjegavati prodaji mladih talentiranih igrača iz omladinske škole.

Deset milijuna od transfera

– Znamo da to nije dobro, ali to nam je u nekim trenucima bilo jedino rješenje. U 33 mjeseca, koliko sam ja na čelu kluba, tako smo uprihodovali više od 10 milijuna kuna. Upravo stoga planiramo dodatno poboljšati rad s djecom s obzirom na to da su ovi prostori prepuni talentirane djece – rekao je Gagro.

U isto vrijeme radi se i na pronalasku strateškog partnera za dokapitalizaciju kluba što bi dovelo do njegova napretka u svim segmentima rada i poslovanja. Prema Gagrinim riječima, rezultati pregovora koji se vode mogli bi se znati u idućih 2-3 mjeseca. Kako god, do pronalaska strateškog partnera klub će se snalaziti kao i do sada. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.