koban studeni

Mjesec straha za Krunu Jurčića

Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list'
Mjesec straha za Krunu Jurčića
26.10.2009.
u 21:36
Jurčić dosad nije odletio zato što Mamić više ne želi biti nesimpatični "grobar trenera", ali još više zato što Mamić nema bolje rješenje.
Pogledaj originalni članak

Hoće li Kruno Jurčić dočekati 41. rođendan (26. studenoga) na Dinamovoj klupi? Koeficijent na DA raste svaki dan, još od poraza u Kranjčevićevoj, a najgore (ili možda najbolje) za trenera tek dolazi: Hajduk pa Ajax.

Čini se da Jurčić ne bi ni dočekao Nizozemce podbaci li Dinamo na Poljudu, jer, iako je uvjerljivo prvi, od njega se i dalje očekuje prolaz u Europi. A upravo su europski neuspjesi presuđivali većini njegovih prethodnika.

Znana Zdravkova nervoza

Na to da je studeni mjesec strave za Dinamove trenere Jurčića će podsjetiti i slučajevi Vlaka, Gračana, Kuže i Ivankovića. Svi osim Gračana sigurno su marširali prema tituli, ali europski neuspjesi bili su kobni. I još jedan znakovit podatak za Krunu: u pet Dinamovih europskih nastupa u skupinama Lige prvaka (1998., 1999.) ili Uefine lige (2004., 2007., 2008.), samo jedan trener odradio je posao u skupini do kraja, Branko Ivanković prije dvije godine. 

No prevario se kada je pomislio kako mu je Mamić oprostio neuspjeh s Brannom. Mjesec dana poslije dobio je "nogu".

Od svih trenera koji su u ovom desetljeću vodili Dinamo, samo su trojica preživjela tmurnu jesen i dovela sezonu do kraja: Blažević u sezoni 2002./2003., Jurčević 2003./2004. te Kuže 2005./2006.

Ne čudi stoga što je Kruno nervozan. Koliko god dobro zna da sve velike momčadi u ovoj fazi sezone dolaze u krizu, još mu je više poznata Mamićeva jesenska nervoza. To što je Zdravko zaljubljen u Jurčićevo poštenje i karakternu crtu nije nikakvo jamstvo sigurnosti. Nastavi li Dinamo u ovome stilu, Jurčić će sigurno biti smijenjen.

Mnogi se vjerojatno pitaju i zašto Kruno nije odletio već nakon horora sa Salzburgom ili Heartsom. Najprije zato što Mamić više ne želi biti nesimpatični "grobar trenera", ali još više zato što on u ovom trenu i nema bolje rješenje od Jurčića.

Najosjetljiviji trenutak

Naravno, i zato što ne želi olako potrošiti tako mladoga stručnjaka koji sa 15.000 eura mjesečno nije skup kao prethodnici, a usto se i ne suprotstavlja. Pa kad Mamić nakon Anderlechta, u kojem je Dinamo bio vrlo dobar, kaže "kažnjavam igrače!", Jurčić u stavu mirno salutira: "Da, dopredsjedniče!"

Krunu, koji se na Dinamu još uči, tereti niz loših igara u najosjetljivijoj fazi sezone, u danima kada se odlučuje o europskoj sudbini te kad se bliži derbi s najbjednijim Hajdukom u povijesti.

To je sad Krunin Rubikon. Ili ga pregazi ili odlazi! A koga će dobiti ako ne ovakav Hajduk...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar zagi zagi
zagi zagi
23:26 26.10.2009.

mamići su smjenili hrpu trenera, a nitko ne postavlja pitanje tko to uporno bira te nesposobne trenere nego li sami mamići, molim vas tko će njih smjeniti i maknuti iz dinama, mamić zdravko je platio prošle godine (2008) manje poreza od mene a ja imam prosječnu plaču, ne krivim za to njega nego banditiča, policiju, vlast, mamić je zadnji na listi

OM
omar
10:23 27.10.2009.

Za nekakav uspon Dinama u Europi prvo treba smjenti Zorana Mamića koji po svjetskim pustopoljinama i divljim ligama sabire koje kakve \"talente\" i onda ide po blagoslov svoga brata Mamića starijeg koji daje milijune. Onda oni dvojica kroje sastav Dinama i nakon nekog vremena vide da je njihov posao nikakav, a onda na red dolazi trener koji sa njima \"nezna radit\" i tako već godinama. Vjerojatni ima nekih koji nisu znali, bilo ih je koji nebi znali iskoristit potencijal gotovih igrača poput Kake i Messija, ali da baš svi nevaljaju!? Nemoguće! Braća Mamić kupuju igrače i dovode trenere. To rade sustavno već godinama i jedini koji je valjao je Eduardo, a on je sam došao.Što se tiče trenera Jurčić nije loš, ali treba mu dat vremena da se vidi jel je ili nije. Prodajte tog Pedra Moralesa, Sammira, Papadopulosa, Slepičku, Carlosa i Etta i dovedite napokon nekog poštenog igrača ili dajte priliku našim domaćim dečkima. Nabijem vas sve skupa i vašu politiku koju vodite, sljepci već godinama radite iste greške.