ATLETIKA

Na Olimpijske igre više od deset atletičara

23.09.2003.
u 00:00
Zasad atletika ima sedam sigurnih putnika na OI
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Upravo završenu atletsku sezonu može se smatrati najuspješnijom od osamostaljenja Hrvatske. Hrvatski atletičari i atletičarke ove sezone sudjelovali su na svim velikim natjecanjima i samo se sa Svjetskog seniorskog prvenstva održanog u Parizu nisu vratili s medaljom. Ukupno je osvojeno devet medalja.

Blanka Vlašić europska je mlađeseniorska prvakinja, na Univerzijadi u Južnoj Koreji Dejan Vojnović i Nedžad Mulabegović osvojili su brončane medalje. Na europskom juniorskom prvenstvu Martin Marić bio je srebrni u bacanju diska, a na svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke Valentina Srša bila je prva, a Željko Vincek treći. I na kraju, na Europskim danima mladih u Parizu Željko Vincek bio je prvi, Milan Kotur drugi, a Josipa Jeličić treća.

- Ovo je za nas bila iznimno teška, naporna i duga sezona. Broj medalja i nastupa u finalu jako je narastao u odnosu na prošle godine i to nas mora potpuno zadovoljiti. Imamo novu, sjajnu generaciju koju predvode Željko Vincek, Arna Erega i Danijela Grgić - rekao je Žarko Martinek, izbornik reprezentacije.

Olimpijske igre u Ateni već su izborili Blanka Vlašić, Sanja Gavrilović, Ivana Brkljačić, Siniša Ergotić i Jurica Grabušić. Svi oni imaju A-normu. S B-normom pravo nastupa u Ateni imaju i diskaš Andras Haklits i kuglač Nedžad Mulabegović.

- Do OI taj se broj može popeti i iznad deset atletičara. Jer, najozbiljnije računamo da normu ispune Branko Zorko i Dalibor Balgač na 1500 metara, te Ercegovac i Elkasević u bacanju kugle. Kako bi bilo sjajno kada bismo u Ateni imali čak trojicu kuglača, a to nije nemoguće - istaknuo je Martinek.

Luciano Sušanj, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, također je podvukao crtu na kraju sjajne sezone.

- Moram istaknuti da se u Splitu i Osijeku atletika ponovo probudila. Nadam se da ćemo sljedeće sezone dobiti barem još dvije-tri atletske staze, a jedan od velikih problema je nedostatak atletskih stručnjaka. Imamo sada mnogo kvalitetnih atletičara, a premalo kvalitetnih trenera - naglasio je Sušanj.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr