MODRIĆEV NASLJEDNIK

Ne prestaju hvalospjevi o vatrenom: Dobio je veliko priznanje

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Brozović donio tri boda u teškoj utakmici protiv Slovačke
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Hrvatska na Poljudu svladala Sloveniju 3:0
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Brozović donio tri boda u teškoj utakmici protiv Slovačke
11.02.2022.
u 10:20
Mateo Kovačić proglašen je najboljim igračem polufinala Svjetskog prvenstva klubova u kojem je njegov Chelsea minimalnim rezultatom (1:0) svladao Al Hilal iz Saudijske Arabije i plasirao se u finale
Pogledaj originalni članak

Chelsea je izborio finale klupskog SP-a protiv brazilskog Palmeirasa. Do njega ih je odveo Romelu Lukaku koji je postigao jedini pogodak u 32. minuti. Londonski klub je bio bolji, ali nije bio toliko dominantan, s tim da je Al Hilal u nastavku utakmice bivao sve opasniji i odlučniji. Imao je klub iz Saudijske Arabije i aktualni pobjednik azijske Lige prvaka nekoliko dobrih prilika da zakomplicira ovaj susret, no do izjednačenja ipak nije stigao.

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea te je kao jedini u europskom predstavniku zaradio žuti karton, proglašen je najboljim igračem polufinala. Poslije koje ga je pohvalio Zsolt Low, pomoćnik trenera Chelseaja, Thomasa Tuchela.

“Kovačić ima ogromno iskustvo, igrao je pregršt ovakvih utakmica. Važan nam je na terenu i izvan njega, a u ovoj je utakmici radio - sve. Nije prestajao trčati, nije se prestajao boriti i uvijek nalaziti najbolja moguća rješenja za momčad. Jako smo sretni što jedan takav igrač nastupa za naš klub, on je veliki vođa”, rekao je Low, prenosi HNS.

Chelsea će tako po drugi put igrati finale Svjetskog klupskog prvenstva. Prvi i posljednji put u finalu je bio 2012. godine kada je izgubio od Corinthiansa s 0:1.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.