ODBOJKA

Nije moglo teže na startu za Hrvate: Odmah srebrna Njemačka iz 2017. godine

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Nije moglo teže na startu za Hrvate: Odmah srebrna Njemačka iz 2017. godine
03.09.2021.
u 20:00
– Napokon smo nakon dva mjeseca priprema dočekali početak turnira. Njemačka je na papiru druga najjača reprezentacija u našoj skupini, odmah iza olimpijskih prvaka Francuza.
Pogledaj originalni članak

Odbojkaši Hrvatske danas kreću s nastupima na europskom prvenstvu. Prvu utakmicu u skupini, kojoj je domaćin Estonija, Hrvatska će igrati protiv Njemačke. Nikad se nismo sreli na europskim prvenstvima, ali za razliku od nas, Njemačka ima jednu medalju – srebro iz 2017. godine. Hrvatskoj će ovo biti tek peti nastup na europskim prvenstvima, a najbolji rezultat ostvarili smo 2005. kada smo bili osmi.

– Napokon smo nakon dva mjeseca priprema dočekali početak turnira. Njemačka je na papiru druga najjača reprezentacija u našoj skupini, odmah iza olimpijskih prvaka Francuza. Spremni smo, nadamo se dobroj utakmici. Treba ući opušteno i hrabro – rekao je Marko Sedlaček, reprezentativac Hrvatske.

Dojmove uoči susreta s Nijemcima podijelio je i Hrvoje Pervan.

– Njemačka je sigurno favorit u današnjoj utakmici. Bit će teško, ali se nećemo lako predati – dodao je Pervan.

Ovo europsko prvenstvo, baš kao i žensko koje još traje, igra se u četiri zemlje – Poljskoj, Estoniji, Češkoj i Finskoj. Polufinale i finale igrat će se u Krakovu. Naslov brani Srbija.

Inače, najuspješnija reprezentacija na europskim prvenstvima je Rusija s 14 zlata, tri srebra i pet bronci. Odmah do njih je Italija sa šest zlata, četiri srebra i tri bronce. Samo je devet zemalja osvajalo naslove prvaka Europe. Uz Rusiju i Italiju to je uspjelo još Češkoj (triput), Srbiji (dvaput), Poljskoj, Francuskoj, Rumunjskoj, Nizozemskoj i Španjolskoj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
20:09 03.09.2021.

ko beba zvecku...