LAKŠE SE DIŠE

Barcelona blizu ugovora s poznatim sponzorom, cifra će ih izvući iz minusa

Champions League - FC Barcelona v BSC Young Boys
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/2
04.10.2024.
u 23:47

U katalonskom klubu riješene su brige što se tiče tehničkog sponzora jer su potpisali novi desetogodišnji ugovor sa Nikeom. Odmah po potpisu vodeći klub La Lige dobit će 150 milijuna eura

Španjolski velikan Barcelona na pragu je riješavanja dugogodišnjih financijskih dugova. U katalonskom klubu riješene su brige što se tiče tehničkog sponzora jer su potpisali novi desetogodišnji ugovor sa Nikeom. Odmah po potpisu vodeći klub La Lige dobit će 150 milijuna eura, a svake sezone bi im na račun trebalo sjesti 125 milijuna eura, dakle računajući iznos dobiven samim potpisom, radi se o cifri od 1,4 miilijardi.

To je nešto veći iznos u usporedbi s dugom u kojem su se u Barceloni našli još u ljeto 2021. godine zahvaljujući epidemiji koronavirusa. Prisjetimo se, početkom epidemije koronavirusa 2020. godine bila su na tri mjeseca prekinuta sva natjecanja što je dovelo do financijskih problema kod mnogih klubova širom svijeta, uključujući i velikane. Neki su pali u niže rangove natjecanja, a neki su se čak i ugasili.

Barcelona je bila jedna od onih koji su bili u najvećim dugovima. Prijetio im je bankrot zbog duga od 1,35 milijardi eura, pa su se stoga mnogi čudili odakle im novac za pojačanja poput Roberta Lewandowskog, zbog toga im je i Lionel Messi 2021. pobjegao u PSG, ali ovim potpisom za Nike definitivno će se izvući.

Barcelona je trenutno na vrhu tablice La Lige s 21 bodom nakon osam kola, a prate ga Real Madrid s 18 i Villareal sa 17 bodova. Upravo ta dva kluba sučelit će se u subotu, dok će Barcelona u nedjelju na noge Alavesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije