KRITIKE ORGANIZATORIMA

Nijemci poludjeli na tretman svog olimpijskog šampiona, Ruskinja plače svaki dan

Foto: Hendrik Schmidt/DPA
Nordic Combined World Cup
Foto: MIKHAIL TERESHCHENKO/NEWSCOM
Russian athletes depart for Beijing 2022 Olympics
07.02.2022.
u 18:10
Belgijska skeletonka kim Meylemans i ruska biatlonka Valerija Vanecova također su se žalile na standard epidemijskih "pritvorenika", a Ruskinja je priznala da plače svaki dan.
Pogledaj originalni članak

Drugog dana natjecanja na ZOI novim olimpijskim pobjednicima postali su Japanac Ryoyu Kobayashi (skijaški skokovi, 70 m), Australka Jakara Anthony (slobodno skijanje, moguls), Nizozemac Nils van der Poel (brzo klizanje, 5000 m), Novozelanđanka Zoi Sadowski-Synott (daskanje na snijegu) te Rus Aleksandar Bolšunov (skiatlon, 30 km).

A ruski "langlaufer" osvojio je zlato zahvaljujući i tome što mu je ponajvećeg konkurenta, Šveđanina Krugera, branitelja naslova iz Pyeongchanga, eliminirao koronavirus. A iz konkurencije za olimpijske medalje COVID-19 izbacio je i Poljakinju Nataliju Maliszewsku, brzoklizačicu na kratke staze. Zahvaljujući negativnom nalazu, ona je bila puštena iz izolacije na dan natjecanja, a onda je zbog pozitivnog nalaza vraćena u karantenu nakon čega je priznala da se isplakala kao nikad u karijeri.

Foto: Hendrik Schmidt/DPA
Nordic Combined World Cup

A kako i ne bi s obzirom na uvjete u kojima je bila "zatočena", na njih se žalio i trostruki olimpijski pobjednik u nordijskoj kombinaciji Nijemac Eric Frenzel pa je šef njegove misije za svog sportaša zatražio bolju hranu te premještaj u veću sobu, s Wi-Fi-jem i boljom hranom.

Belgijska skeletonka Kim Meylemans i ruska biatlonka Valerija Vasnecova također su se žalile na standard epidemijskih "pritvorenika", a Ruskinja je priznala da plače svaki dan.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TA
tabula
07:11 08.02.2022.

Da ovo nije malo pretendenciozno? Pisac hoće da upredi ove igre sa Auschwitzom?