Potpuno zakazali

Kostelić napao organizatore Igara: Srušen je još jedan neslavni rekord

Počele su pripreme i treninzi na Sljemenu za Snježnu kraljicu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
07.02.2022.
u 15:59

Kostelića smeta činjenica da utrke postaju sve jednostavnije i da do izražaja ne dolaze oni najbolji.

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić danas je na Instagramu žestoko kritizirao organizatore Zimskih olimpijskih igara, a povod je bila ženska utrka u veleslalomu. 

- Danas smo svjedočili postavljanju još jednog nepoželjnog rekorda u povijesti alpskog skijanja: najkraće olimpijske veleslalomske utrke u povijesti modernih Olimpijskih igara, rekao je Ivica na početku pa nastavio: 

- Današnje kombinirano vrijeme GS-a bilo je 1:55.69, s obje vožnje ispod jedne minute. Najduži veleslalom za žene na bilo kojem olimpijskom mjestu bio je na Olimpijskim igrama u Naganu 1998. s ukupnim vremenom 2:50.59, što čini veleslalom u Naganu 55 sekundi dužim od današnjeg veleslaloma. Ova činjenica još jednom potvrđuje opću tendenciju pogoršanja razine kriterija u alpskom skijanju, ponajviše u tehničkim disciplinama. Ono što ovo čini još više zabrinjavajućim je gotovo potpuni nedostatak svijesti ili kritike, kaže razočarani Kostelić.

Kostelića smeta činjenica da utrke postaju sve jednostavnije i da do izražaja ne dolaze oni najbolji: 

- Alpsko skijanje, za razliku od mnogih sportova, nema stalne kriterije parametara. Umjesto toga, oni mogu i moraju biti prilagođeni najvišoj mogućoj razini atletskih izazova s ​​pažnjom na druge parametre, kao što je sigurnost. I dok su rasprave unutar skijaške zajednice prilično živahne o mnogim drugim, ali manje važnim pitanjima, nikad nisam čuo da je netko upozoravao ili raspravljao o stalnom popuštanju u kriterijima. Uz mnoge druge probleme koji se rješavaju, tendencije poput skraćivanja staza i jednostavnog postavljanja staze imaju najštetniji učinak na atletsku razinu alpskog skijanja i treba ih se najviše bojati.

Optužio je organizatore da su potpuno zakazali u četiri godine priprema:

- U ovom konkretnom slučaju, organizatori su izgradili mjesto iz temelja i imali su priliku odabrati koji god nagib po svome dogovoru. Sada imamo situaciju da je staza za zagrijavanje prikladnija za olimpijsku utrku nego sama staza. Ovo je apsurdno nakon četiri godine priprema.

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
16:03 07.02.2022.

Kostelić napao organizatore Igara: Srušen je još jedan neslavni rekord za nas domoljubne balkance jer Europski Slovenci imaju več dvije zlate medalje a mi smo tek prisutni, blamiramo se i tek da ucestvujemo u takmicenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije