AUSTRALIAN OPEN

Odlazak legende Hewitta, koji će uvijek pamtiti Karlovića

Foto: Reuters/PIXSELL
Odlazak legende Hewitta, koji će uvijek pamtiti Karlovića
21.01.2016.
u 07:15
'On je čudesan igrač, moj idol. Borio se do posljednje lopte, nevjerojatan je. Danas je njegov dan, a ne moj. Jedan je od najvećih igrača u povijesti.'
Pogledaj originalni članak

Sa suzama u očima, okružen svojom djecom i suprugom, legendarni tenisač Lleyton Hewitt napustio je jučer centralni teren na Australian Openu. Nažalost, posljednji put u profesionalnoj pojedinačnoj karijeri.

Odlazi sa 70 posto pobjeda

Porazom od Španjolca Ferrera (2:6, 4:6, 4:6) 34-godišnji Hewitt, nekada prvi tenisač svijeta, zaokružio je cijelu karijeru, ali i jubilarnih 20 nastupa u Melbourneu.

– On je čudesan igrač, moj idol. Borio se do posljednje lopte, nevjerojatan je. Danas je njegov dan, a ne moj. Jedan je od najvećih igrača u povijesti – rekao je Ferrer nakon meča.

Nakon što je obrisao suzu, Hewitt se oprostio od svog najdražeg, domaćeg Grand Slama.

– Uvijek sam se borio do kraja, nikada ni najmanje energije nisam ostavio u svlačionici. Ovo je moj drugi dom, tu sam dolazio 20 godina zaredom. Jako sam emotivan, mislim da ću shvatiti što se događa tek za nekoliko dana. Počašćen sam što sam mogao igrati pred ovakvom publikom – kazao je Hewitt i dodao:

– Osjećao sam da je ovo savršeno mjesto za oproštaj. Zahvaljujem svojoj ekipi, trenerima i supruzi Beth koja je rodila troje prekrasne djece.

Iza sebe Hewitt je ostavio brojne rekorde. Jedini je tenisač u Open eri u posljednjih 25 godina koji je osvojio Grand Slam u pojedinačnoj konkurenciji te u konkurenciji parova. Odigrao je 878 mečeva na ATP Touru, a pobijedio je u njih čak 616 (70 posto). Uz dva Grand Slama (US Open 2001. i Wimbledon 2002.) osvojio je još 28 turnira, ali i dva Davisova kupa.

Umirovio Ivaniševića

A jedan od najtežih poraza, kako je i sam priznao, nanio mu je naš Ivo Karlović. Pobijedio ga je 2003. u 1. kolu Wimbledona, iako je Hewitt bio branitelj naslova. Hrvati će Hewitta pamtiti i po tome što je u mirovinu na Wimbledonu 2002. ispratio najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena, Gorana Ivaniševića.

>> Hewitt, bivši broj 1, porazom na Australian Openu oprostio se od tenisa

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.