ZANIMLJIVE PRIČE

Ovi nogometaši su bili bogati i prije velikih nogometnih karijera! Rođeni su sa 'zlatnom žlicom'

Foto: RULA ROUHANA/REUTERS
Ovi nogometaši su bili bogati i prije velikih nogometnih karijera! Rođeni su sa 'zlatnom žlicom'
10.10.2024.
u 15:30
U nogometu postoje nevjerojatno bogati pojedinci, često zahvaljujući unosnim sponzorskim ugovorima i ulaganjima. Podsjetit ćemo vas na neke igrače koji su već bili financijski osigurani, bez obzira na uspješne nogometne karijere.
Pogledaj originalni članak

Za većinu ljudi bi zarada vrhunskih nogometaša promijenila život. Poznate su brojne priče o prevladavanju poteškoća iz djetinjstva, a mnogi nogometaši ističu kako je nogomet promijenio njihove živote, a i one njihovih obitelji. Međutim, drugi se nisu suočavali s takvim poteškoćama tijekom odrastanja. U nogometu postoje nevjerojatno bogati pojedinci, često zahvaljujući unosnim sponzorskim ugovorima i ulaganjima. Podsjetit ćemo vas na neke igrače koji su već bili financijski osigurani, bez obzira na uspješne nogometne karijere.

Mario Götze

Otac Maria Götzea, Jurgen Götze, cijenjeni je profesor koji je 1990-ih bio dio odjela za informatiku Sveučilišta Yale. Neki sugeriraju da je na Götzeov napredak kroz omladinski sustav Borussije Dortmund utjecao status njegova oca. Bez obzira na to, talent njemačkog playmakera bio je neporeciv. Slavni veznjak je postigao pobjednički pogodak za Njemačku u finalu Svjetskog prvenstva 2014. protiv Argentine. Götze je također dio jednog od najbogatijih nogometnih parova, uz svoju suprugu Ann-Kathrin, poznatu manekenku.

Will Hughes

Hughes je pohađao prestižnu školu Repton u Derbyshireu, istu školu kao Jeremy Clarkson (engleski televizijski voditelj), Roald Dahl (britanski književnik) i Basil Rathbone (južnoafrički glumac). Iako se malo zna o Hughesovom odrastanju, očito je da je dolazio iz privilegirane sredine. Unatoč tome, u Crystal Palaceu je izgradio reputaciju čvrstog veznog igrača, prkoseći stereotipima povezanima s njegovim podrijetlom. Ostavio je veliki trag u klubovima kao što su Derby County, Watford i njegov trenutni klub, Crystal Palace.

VEZANI ČLANCI:

Andrea Pirlo

Ime Pirlo već je bilo dobro etablirano u Bresciji prije nego što je Andrea postao nogometna legenda. Njegov je otac 1982. osnovao tvrtku za proizvodnju čelika, a Andrea je od stekao udio u njoj. Pirlovo imućno podrijetlo vjerojatno je pridonijelo eleganciji koju je pokazivao na terenu. Iako njegov prelazak u menadžment nije bio tako uspješan kao njegova igračka karijera, Pirlo se ima na što osloniti, uključujući vinograd koji proizvodi između 15.000 do 20.000 boca vina godišnje.

Hugo Lloris

Bivši kapetan Tottenhama također je rođen u privilegiranom okruženju. Njegova majka, Marie, je ugledna odvjetnica, a njegov otac, Luc, investicijski bankar. Takvo okruženje osiguralo je Llorisu odgoj u višoj klasi koji je uključivao svakodnevne satove tenisa. Ipak, unatoč njegovom privilegiranom podrijetlu, Llorisova prava strast uvijek je bio nogomet. Postao je jedan od najboljih vratara svoje generacije, vodeći Francusku do trijumfa na Svjetskom prvenstvu 2018. Sada igra u MLS-u za LAFC, gdje je, iznenađujuće, tek 22. najplaćeniji vratar u ligi.

Gerard Piqué

Početkom 2022., središnji branič Barcelone Gerard Piqué iznenadio je obožavatelje podijelivši snimku zaslona bankovnog transfera koja prikazuje uplatu od preko dva milijuna eura. Financijski prosperitet nije ništa novo za Piquéa, čiji je otac, Joan, odvjetnik i poslovni čovjek, a majka, Montserrat, ravnateljica bolnice u Barceloni.
Otkako se umirovio, Piqué je proširio svoje poslovne pothvate, posjeduje FC Andorru i Gimnastic Manresu, osnovao je eSports tim i osmislio turnir Kings League. Također je predložio pretvaranje Španjolskog superkupa u natjecanje četiri momčadi koje se održava izvan Španjolske.

VEZANI ČLANCI:

Robin van Persie

Prije nego što je postao zvijezda Premier lige s Arsenalom i Manchester Unitedom, Robin van Persie odrastao je u umjetničkom domu. Majka mu je bila slikarica, dizajnerica nakita i učiteljica za djecu s posebnim potrebama, dok mu je otac bio poznati kipar. Umjetnički način razmišljanja i radna etika njegovih roditelja utjecali su na van Persiejev pristup nogometu.

U sličnu kategoriju spada i Ciprian Marica čiji je otac bio jedan od najpoznatijih rumunjskih trgovaca. Egipćanin Mido promijenio je jako puno klubova u karijeri. U Middlesbrough je prešao iz Tottenhama. Mido je također nastupao i za egipatsku nogometnu reprezentaciju, za koju je postigao 20 golova. Njegov otac također je bio nogometaš i uspješan poslovni čovjek. Tu je, naravno, Brazilac Kaka čiji je otac bio inženjer, a majka učiteljica. 

Frank James Lampard smatra se jednim od najvećih igrača Chelseaja. Ovaj sjajni veznjak je nekada bio i trener istog kluba. Lampard je došao iz nogometne obitelji. On je nećak poznatog menadžera Harryja Redknappa. Lampardov otac, Frank Richard George Lampard većinu svoje karijere igrao je za West Ham United. Frank mlađi mogao je biti i računovođa, a studirao je na otmjenoj školi Brentwood u Essexu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.