KOCH UMIRE

Potresna poruka umiruće legende i bivšeg dinamovca: 'Ovo je posljednji put da vidim prijatelje'

Sport 1
10.10.2024.
u 10:31

Cijeli iznos od ulaznica Koch je odlučio uplatiti zakladi Sveti Augustin, koja skrbi o djeci što boluju od raka. Koch ipak na tom događaju želi slaviti život, a ne oplakivati smrt, pa je pripremio popratni glazbeni program

Teško bolesni legendarni vratar Dinama Georg Koch organizira humanitarnu utakmicu za bolesnu djecu. U subotu od 15 sati, bivši golman Kaiserslauterna, Energie Cottbusa, Duisburga, Arminije Bielefeld, Fortune Düsseldorf, koji je branio na 213 utakmica Bundeslige želi, kako kaže, "uživati u nogometu zadnji put".

A uživat će na susretu njegova matičnog Marienfelda i legendi Fortune iz Düsseldorfa. Cijeli iznos od ulaznica Koch je odlučio uplatiti zakladi Sveti Augustin koja skrbi o djeci što boluju od raka. Koch ipak na tom događaju želi slaviti život, a ne oplakivati smrt, pa je pripremio popratni glazbeni program. U razgovoru za Bild objasnio je zašto je osobno sve organizirao i pazio na detalje: – Zato što je ta utakmica i sve oko nje ono što radim iz srca. Nikada nisam igrao oproštajni meč. Sada ga organiziram u rodnom gradu i tome se već dugo radujem.

VEZANI ČLANCI:

– Ponosan sam što će toliko njih odvojiti subotu kako bi došli ovdje i još jednom obuli kopačke. Naravno da bih i ja volio s njima zaigrati, ali to više nije moguće. Tako da ću barem s obitelji izvesti početni udarac. Svjestan sam da ću taj put puno mojih prijatelja koji mi puno znače vidjeti zadnji put. Zato ću se truditi upiti, uživati i zapamtiti svaki trenutak tog dana – izjavio je smrtno bolesni Koch. 

– Iz prve ruke znam kako je užasno čuti da imaš rak. Ali, koliko god je meni ili drugom odraslom to užasno, djeci i njihovim roditeljima još je gore. Zato što se ja nalazim na kraju životnog puta, ali mogu se osvrnuti i vidjeti da sam imao ispunjen život. Jako malo ljudi može reći da je uspjelo hobi pretvoriti u karijeru te onda od toga još i dobro zaraditi. Jako sam, jako zahvalan na tome i to cijenim. Ali kada ovako nešto pogodi djecu, to je daleko teže – kaže Nijemac. 

Ključne riječi

Komentara 4

GO
Gof33
11:06 10.10.2024.

Blagoslovljen budi. Lijepo i uzorito je pomoći drugima a posebice potrebitoj djeci.

ME
Melkiorr
11:12 10.10.2024.

Taj čovjek je nadahnuće, ljubav, hrabrost, plemenitost!

SR
Svjeet_rekoord
12:46 10.10.2024.

Nek ti je Bog na pomoći dobri čovječe da pobjedis prokletu bolest .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije