Odgođena zbog nereda

Nakon tragedije: Ovo su termini održavanja odgođene utakmice Dinamo - AEK

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni
08.08.2023.
u 11:30
Nagađalo se da bi odgođena utakmica mogla biti odigrana sutra ili u petak, kad se malo smire tenzije. No, pojavila se i mogućnost da se prva ova prva utakmica u terminu uzvratne, dakle 15. kolovoza, a onda bi uzvrat bio 19. kolovoza
Pogledaj originalni članak

UEFA je odgodila prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. U atenskoj četvrti Nova Filadelfija izbili su sukobi navijača Dinama i AEK-a. U glavni grad Grčke pristiglo je oko 200 pripadnika Bad Blue Boya i zajedno s navijačima Panathinaikosa sukobili su se s navijačima grčkog prvaka. U neredima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a nakon što je zadobio ubodne rane oštrim predmetom.

Možda će se igrati 15. i 19. kolovoza. Još se ne zna kad će se igrati odgođena prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama. Nagađalo se da bi to moglo biti sutra ili u petak, kad se malo smire tenzije. No, pojavila se i mogućnost da se prva ova prva utakmica u terminu uzvratne, dakle 15. kolovoza, a onda bi uzvrat bio 19. kolovoza.

VEZANI ČLANCI:

Kako je riječ o suboti, Dinamo bi u tom terminu, 19. kolovoza trebao igrati s Varaždinom. U tom slučaju povjerenik Prve HNL Josip Brezni trebao bi odgoditi taj susret.

Na sigurnosnom sastanku nakon sukoba predstavnici AEK-a rekli su drže Dinamo i grčku policiju odgovornima za tragične događaje. Dinamo zbog toga što nije jasno rekao da BBB dolazi u velikom broju.

VIDEO Neredi u Grčkoj: Navijač AEK-a izboden na smrt u sukobu s BBB-ima, policija oduzimala sjekire

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Jopa
Jopa
11:52 08.08.2023.

Klubovi ne mogu biti taoci navijača.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
12:07 08.08.2023.

Bed Blue Boyse i Torcidu treba uvrstiti među ekstremne terorističke organizacije i zabraniti ih. Njihovo postojanje bazira na stvaranju nereda, tučnjavama i paljenju baklji na tribinama. Te grupacije nemaju veze sa modernim nogometom, kakav se igra recimo u Njemačkoj ili Engleskoj, gdje su utakmice redovito rasprodane, a gdje navijači navijanjem i pjesmom bodre svoj klub. I opet je politika zakazala, jer nemaju znanja i volje da riješe taj veliki problem...

DU
Deleted user
12:13 08.08.2023.

Može li za zločine pojedinaca ili vlada biti kriv cijeli narod? Odgovor je ne . E pa niti je Dinamo kriv za događaje, niti su svi navijači isti. Naša država mora reagirati na huliganstvo zakonima i drastičnim kaznama zatvora. Ne trebaju nam mrtvi po ulicama , tome se mora stati na kraj.