Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspad sistema

Sad je i službeno: UEFA odgodila utakmicu Dinamo – AEK

Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni
Marko Lukunic/PIXSELL
08.08.2023.
u 10:34

Predstavnici AEK-a odjednom su se povukli sa sastanka organiziranog u povodu navijačkih nereda, a direktor kluba Giorgos Kosmas obrazložio je da "ne mogu sudjelovati sastanku na kojem je Dinamo" i dodao kako Dinamo smatraju jednim od glavnih krivaca zbog pogrešnih navoda o dolasku mnogo manjeg broja navijača u Atenu.

Nakon kaotičnih sukoba hrvatskih i grčkih huligana u atenskoj četvrti Nova Filadelfija, u utorak ujutro održan je sigurnosni sastanak predstavnika Dinama i AEK-a koji večeras trebaju igrati prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka na stadionu Aja Sofija (tzv. OPAP arena).

Predstavnici AEK-a odjednom su se povukli sa sastanka, a direktor kluba Giorgos Kosmas obrazložio je da "ne mogu sudjelovati sastanku na kojem je Dinamo". Kazali su kako Dinamo i grčku policiju drže odgovornima za tragične posljedice nereda. Grčki izvori potvrđuju odluku Uefe o odgađanju utakmice, a isto potvrđuju i iz Dinama. Novi termin održavanja utakmice još nije poznat.

"Ne možemo zamisliti sudjelovanje na ovome sastanku dok žalimo zbog smrti jednog od naših navijača i zbog svega što se dogodilo. AEK smatra Dinamo potpuno odgovornim jer je znao što rade njegovi navijači. Nisu obavijestili nikoga tijekom sinoćnjeg sastanka (o njihovu dolasku u Atenu), nego su samo rekli da je 30-ak navijača kupilo karte i pokušalo doći na utakmicu.

Držimo Dinamo potpuno odgovornim za dolazak skupine ''organiziranih kriminalaca'' i za ono što su prouzročili. Dinamo je mogao jasno reći što se događa još jučer i surađivati s AEK-om i policijom, ali nije, stoga ga smatramo jednim od glavnih krivaca", rekao je direktor AEK-a.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, u Grčku je usprkos zabrani prisustvovanja gostujućih navijača pristiglo oko 200 pripadnika Bad Blue Boysa. Pridružili su im se i pripadnici skupine Gate 13, koja prati Panathinaikos. U sukobima je ozlijeđeno osam ljudi. Poginuo je i 29-godišnji Michalis Katsouris, navijač AEK-a, koji je izboden oštrim predmetom, piše Protothema. Intervenirala je specijalna policija i uhitila gotovo stotinu osoba, među kojima je 87 Hrvata.

VIDEO Sukob grčkih i hrvatskih navijača u Ateni

Komentara 86

KD
Kibi Dabi
10:27 08.08.2023.

Kakve to veze ima sa Dinamom? Skupina ljudi dođu na unaprijed dogovoreni fajt. Incident se nije dogodio za vrijeme utakmice niti na stadionu. Gluposti, pa nije im Dinamo ni mama ni tata.

DU
Deleted user
10:31 08.08.2023.

Ovakvi incidenti su naravno loši ali neka se ne prave bl*savi ovakvim izjavama. Nije im smetalo kada su držali stranu agresorima u Domovinskom ratu.

Avatar dugackino
dugackino
10:26 08.08.2023.

ne mogu sudjelovati sastanku na kojem je Dinamo ??? nije nerede radio Dinamo već huligani . grci bez utakmica hoće dalje i koriste ovu situaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije