DETALJI UŽASA U ATENI

VIDEO Majka doživjela srčani kada je doznala da sin (17) ima ozljede mozga. Djevojčica (13) teško ozlijeđena

BBB i policija
Screenshot twitter
08.08.2023.
u 14:17

U Atenu je stiglo oko 200 navijača, vjerojatno uglavnom osobnim automobilima. Zašto ih policija nije zaustavila premda je poznato koliko je utakmica rizična, nije poznato. Grčki mediji navode i kako su snage specijalne policije suzbijale incidente s pomoću suzavca i dimnih granata

U atenskoj četvrti Nea Filadelfija, gdje se nalazi stadion Aja Sofija, poznat i pod imenom OPAP Arena, sve je bilo prepravljeno prizorima nasilja i neobuzdanog divljaštva. Prema pisanju grčkih medija, oko stotinu navijača Dinama sukobilo se s navijačima AEK-a, pri tome je smrtno stradao 22-godišnji navijač grčkog prvaka.

Navode i kako je ozlijeđeno još osam osoba (tri Grka i pet Hrvata), a među njima je i jedan maloljetnik koji je zadobio teške ozljede glave i mozga nakon udarca kamenom. Navode i kako je uhićeno 96 osoba, među njima 87 Hrvata, koji su na ispitivanju u policijskoj postaji, piše Protothema.

Uefa je zabranila dolazak gostujućih navijača na utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka koja se održava večeras u 20:45. Grci već preispituju hoće li uopće biti održana, a pitanje je i kolike će biti kazne za ovakvo ponašanje navijačkih skupina. U Atenu je stiglo oko 200 navijača, vjerojatno uglavnom osobnim automobilima.

VEZANI ČLANCI:

Zašto ih policija nije zaustavila premda je poznato koliko je utakmica rizična, nije poznato. Grčki mediji navode i kako su na mjesto događaja stigle snage specijalne policije koje su suzbijale incidente s pomoću suzavca i dimnih granata.

Grčki Enwsi navodi da je među hospitaliziranim osobama i 13-godišnja djevojčica koja se s obitelji našla usred sukoba navijačkih skupina te je zadobila ozljede glave. Pišu kako su ozljede ozbiljne, no ističu da je trenutačno stabilno.

VIDEO: Ulice Atene dan nakon sukoba navijača Dinama i AEK-a u kojem je na smrt izboden navijač AEK-a

Majka tragično nastradalog navijača AEK-a, doživjela je srčani udar kada je doznala vijest o smrti svog sina. Kako navodi grčki portal Newsbomb, ona se srušila kada je čula tragičnu vijest, a nakon toga odmah je prebačena u bolnicu.

Ovu vijest objavila je njihova kuma. Kako se navodi, ispred bolnice u koju je majka prebačena veliki je broj pripadnika policije koji osiguravaju mjesto jer se u istoj bolnici nalaze i ozlijeđeni navijači Dinama.

VIDEO: Večernjakovi novinari:

 

 

 

 

Komentara 53

PO
poluvodič
10:07 08.08.2023.

I onda se pojavi nekakav vođa bbb-a na javnoj televiziji i kaže kako oni nisu huligani i kako navijači ne smiju biti kao da su u kazalištu, i k tome je još 100% uvjeren u ono što priča. Sve bolesno. Nogomet je užasno kancerogen sport

KO
Korda
10:28 08.08.2023.

Kao klinac i u mladosti volio sam igrati nogomet, obozavao gledati utakmice, ali s dominacijom primitivizma na stadionima vise niti pratim, niti gledam. I uvjerenja sam da nogomet (sport) ne zblizava ljude vec, naprotiv, cini ih neprijateljima. Uostalom, bilo je i drzava koje su zaratile zbog nogometa. Taj i toliki naboj primitivizma, violentnosti, opcenito divljastva, popracen suludim novcima koji se okrecu u nogometu u kojem nepismeni primitivac s 20 g. postaje miljunas i pozeljni Rvat, razlog je za drzavu koja ima imalo muda da sve okrene naopacke. Protjerati divljake sa stadiona, zabraniti gostovanje navijaca, zatvarati za najmanji prekrsaj i goniti ih onako kako je Thatcher prije 30-tak g. napravila u Engleskoj, klubovima godisnje slati nekoliko inspekcija i kriminalce u upravama goniti do sudnjeg dana, oduzeti im imovinu, nogometasima miljunasima nabiti porez da ih glava boli, sve uciniti da nogomet opet postane - nogomet, tj. sport onih koji tu igru vole i u kojoj je novac sekundaran. Ostalo je samo - divljastvo i primitivizam.

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
10:57 08.08.2023.

Zar mediji nisu podržavali herojsku borbu BBB za Dinamo protiv Mamića? Jesu li to isti ljudi? Evo, račun stiže na naplatu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije