LOŠE SUDIO KUP

Pejin trebao suditi derbi Učke, ali ga maknuli 24 sata prije utakmice: 'VAR nam je ukrao snove'

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Gorica s igračem manje srušila Rijeku i zakuhala utrku za naslov
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Hajduk u gostima pobijedio Goricu 4:0 u 22. kolu Prve HNL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Susret Hajduka i Lokomotive na Poljudu u sklopu 6. kola HNL-a
03.03.2023.
u 11:41
Iako nema službenog objašnjenja, razlog za takav potez jest činjenica da u VAR sobi nije gledao situaciju za kazneni udarac Rudeša na gostovanju kod Slaven Belupa u Kupu.
Pogledaj originalni članak

Tihomir Pejin trebao je suditi današnju utakmicu između Istre 1961 i Rijeke (17 sati) u SuperSport HNL-u, ali je jučer došlo do promjene i glavni će sudac na pulskoj Aldo Drosini biti Jakov Titlić. Službeno objašnjenje je izostalo o tome zašto su ga maknuli izostalo je, no razlog sudačke organizacije da se odluči na takav potez sigurno je loša ocjena za Pejina nakon što je u utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa između Slaven Belupa i Rudeša imao ulogu VAR suca.

Nogometaši Rudeša tražili su kazneni udarac u 85. minuti pri rezultatu 0:0, kada je Filip Hlevnjak po nozi udario Pavkovića. Sudac Dario Kulušić svirao je prekršaj u napadu, a VAR soba predvođena Pejinom nije provjerila situaciju za eventualni penal. U tim se trenucima i lomila utakmica jer su Farmaceuti na kraju stigli do pobjede golovima u 88. i 90. minuti utakmice te izborili polufinale natjecanja. 

Trener Rudeša Davor Mladina izrazio je nezadovoljstvo suđenjem.

- Nama je VAR ukrao snove. U 85. minuti trebao je biti dosuđen penal za nas, jer udarac se čuo sve do Zagreba. Naravno, ni to ne znači da bismo mi na kraju pobijedili, ali da smo poveli u toj fazi utakmice, tko zna kako bi dvoboj završio. I znate, toliko sam ljutit da razmišljam kako bi mi Rudeš mogao biti zadnji klub kojeg vodim u Hrvatskoj - rekao je Mladina u priopćenju.

S njime se složio i direktor kluba Stipe Čondrić

- Zbilja mi nije jasno zašto postoji VAR, ako ga se ne koristi. Doduše, pitam se kakva bi bila reakcija da je s druge strane bio neki od v(od)ećih hrvatskih klubova. Imamo sve alate za pomoć nogometu, a ne konzumiramo ih u situacijama kad treba

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SV
sven222
17:04 03.03.2023.

Izgleda da je partijski cenzor iz sudačke organizacije..pa takve komentare i žute kartone ne bi davali ni komunjare..na što je spao ovaj VL!!