od 21 sat

Plave čeka izazovno gostovanje! Evo gdje večeras gledati Dinamo u borbi za Ligu prvaka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Plave čeka izazovno gostovanje! Evo gdje večeras gledati Dinamo u borbi za Ligu prvaka
16.08.2022.
u 10:45
Gostovanje je pravi izazov i jer Bodo/Glimt poraz na domaćem terenu nije upisao od srpnja prošle godine, no Dinamo ima razloga za vjerovati u večerašnju pobjedu.
Pogledaj originalni članak

Dinamo i Bodo/Glimt u utorak od 21 sat u norveškom gradu Bodou igraju prvu utakmicu play-offa Lige prvaka. Dinamo je uoči plasmana u play-off prošao bugarski Ludogorec, dok je Bodo/Glimt u dvije utakmice bio bolji od Žalgirisa.

Ekipu Ante Čačića očekuje izazovno gostovanje. Prepreku će predstavljati i sjajni Norvežani koji su se u posljednjih nekoliko kola nazabijali kao da u igraju rukomet ili vaterpolo u najmanju ruku, ali izazov će biti i teren odnosno umjetna trava na dalekom sjeveru. 

Da je na umjetnoj podlozi teže igrati dobro svjedoči i primjer Osijeka koji se nije proslavio na takvoj podlozi u Kazahstanu. Lopta klizi brže i njezinu putanju teže je kontrolirati u odnosu na prirodnu travu na koju su igrači iz ovog podneblja navikli.

Gostovanje je pravi izazov i jer Bodo/Glimt poraz na domaćem terenu nije upisao od srpnja prošle godine, no Dinamo ima razloga za vjerovati u večerašnju pobjedu. 

Momčad s Maksimira dolazi s velikom željom i motivom, ali i s vjetrom u leđima nakon velike subotnje pobjede u derbiju protiv Hajduka (4-1). 

Tako da nogometaši Dinama jučer su otputovali u Norvešku, sa zagrebačkog sunca na ipak ugodnije vrijeme. Ne i neugodno kako se moglo očekivati, 20-ak stupnjeva vrlo je ugodno. Plavi imaju veliko iskustvo, imaju dvije utakmice u kojima mogu kroz ovaj play-off, tu zadnju stepenicu, dohvatiti željenu skupinu Lige prvaka i napuniti maksimirsku blagajnu s više od 20 milijuna eura, a Čačićevi igrači sebi mogu priskrbiti lijepe i zaslužene premije.

No, u mislima nogometaša sada je jedino pobjeda, a u kojem bi sastavu mogli krenuti prema istoj, pročitajte OVDJE.

Utakmica je na rasporedu u 21 sat. Tekstualni prijenos i analize moći ćete pratiti putem portala Večernjeg lista, radijski prijenos bit će na Drugom programu Hrvatskoga radija, a televizijski na kanalu Arena Sport 1.

>> Pogledajte: Postonjski za VL: Ne krivim Caktaša, nisam imao sreće, javio se skoro cijeli HNL

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FR
freeshooter
17:32 16.08.2022.

...nadam se da će prijenos opet komentirati onaj dvojac kao protiv Ludogoreca...bili su baš dobri...elokventni, ugodnog glasa, nadasve stručni...pravi primjer vrhunskog profesionalnog prijenosa...za razliku od nekih drugih pojedinaca...