VELIKA ŽELJA Nikola Pokrivač zabio za pobjedu Monaca, nada se reprezentaciji

Pokrivač: Dokazat ću se i Biliću

30.11.2008.
u 21:10
Pogledaj originalni članak

Kad je dolazio u Dinamo, stekao se dojam da je kupljen kao privjesak uz Darija Jerteca, jer dolazak iz Varteksa bio je u paketu. No, kad je prvi put na treningu plavih bio Robert Prosinečki, izrekao je vrlo zanimljivu rečenicu.

Nakon gola na misu
– Za Jerteca ne znam, ali ovaj Pokrivač bit će pravi igrač, zna igrati, taj bi mogao biti igrač – procijenio je Žuti. I bio je u pravu, u Dinamu danas plaču za Nikolom Pokrivačem, Zdravko Mamić već ga je nekoliko puta pokušao vratiti. Plavi takvog još uvijek nisu našli, a Pokrivač, ako je i dvojio o ostanku ili odlasku iz Monaca jer nije mnogo igrao, sad i ne pomišlja o odlasku iz Kneževine.

U subotu je za Monaco postigao svoj drugi pogodak za taj klub. U srazu kod Auxerrea bio je to jedini pogodak na utakmici.
– Baš mi je dobro sjela s 20 metara, pustio sam ju onako preko vanjskog dijela kopačke – veselo je pričao pred ručak, a nakon nedjeljne mise, Nikola Pokrivač.
– A pomolio sam se da mi ovo ne bude zadnji gol – uz smiješak će Nikola.

Iako je odnio pobjedu Monacu, u francuskom L’equipeu dobio je slabašnu ocjenu pet. Dario Šimić dobio je sedmicu.
– Stalno dobivam kod njih četiri ili pet, kako god da igram. Stoga se ne opterećujem tim ocjenama.

Slično prolazi i Jerko Leko koji trenutačno ne igra.
– Zadobio je udarac u koljeno pa malo pauzira.

No, pauzira dosta i kad je zdrav. Ljuti li se na vas jer ste ga istisnuli iz sastava? K tome među izdvojenim je kandidatima za nogometno razočaranje godine po nogometnom magazinu Les cahiers du Football, zbog svog specifičnog stila, kojim često ne štedi ni sebe ni druge.

– Sam Svevišnji zna koliko je Leko nogometaša pospremio u krevet – pišu Francuzi, koji su Leku nazvali “Čovjekom koji bi kamen slomio”.
– Ma nema ljutnje, ali nama Leko treba. Moramo se izboriti za to da igramo obojica, pokraj njega se baš ne prolazi, s njim u paru mnogo je lakše igrati – komentirao je Pokrivač kojeg sada itekako hvale u Monacu.

– Svi su zadovoljni, pogotovo sada kada smo pobijedili u dvije utakmice zaredom, pomičemo se prema vrhu. Sad igramo doma protiv Socheauxa, to bismo trebali dobiti, i eto nas u borbi za Europu. Ma ne može nam pobjeći Kup Uefe. Samo, ova tri kola do stanke treba dobro odraditi – veli Pokrivač.

Pun samopouzdanja, sad se želi dokazati i u reprezentaciji.
– Kad mi u Monacu nije išlo kako sam htio, zacrtao sam si cilj i postigao ga, sad idem dalje, sad se želim nametnuti i u reprezentaciji. Takav sam, ne stajem dok ne ostvarim željeno.

Klasniću će krenuti
Dinamu, njegovu bivšem klubu, proljeće u tom Kupu Uefe polako ali gotovo sigurno bježi.
– Gledao sam utakmicu, Dinamo je bio bolji, ali to nije bilo dovoljno.
Gledao je i sinoćnji sraz svojih dvaju bivših klubova, Varteksa i Dinama.
– A ne, neću reći za koga sam navijao da se netko ne naljuti.

Nikola se nedavno čuo i s Ivanom Klasićem, kojem u Nantesu baš ne ide.
– Dobro je da su pobijedili, ali Ivana neće gol. Iako sam uvjeren da će, kad zabije taj prvi, drugi i ostali doći sami po sebi.

Pogledajte na vecernji.hr