AFERA

Policija ispituje transfere Pletikose i Srne

07.10.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Točno sat vremena trebalo je da se sazna da su djelatnici Kriminalističke policije jučer nešto nakon 13 sati ušli u Hajduk.

- Istina je, dvojica kriminalista su kod mene u sobi. To je sve što vam za sada mogu reći - potvrdio je Hajdukov direktor Fredi Fiorentini.

O razlozima dolaska Kriminalističke policije nitko nije htio javno govoriti. Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Tina Disopra otišla je tek korak dalje od Fiorentinija.

- Djelatnici policijske uprave su u Hajduku na osnovi određenih saznanja i obavljaju obavijesne razgovore i radnje kako bi utvrdili moguće nepravilnosti u poslovanju kluba - kazala je Disopra.

Provjereni izvori znali su o čemu se radi. Policija je došla u Hajduk kako bi istražila ulazak u klub četvorice "vatrenih" ulagača (Asanović, Bilić, Bokšić i Štimac), te transfere Stipe Pletikose i Darija Srne u ukrajinski Šahtjor.

Priču je još prije mjesec dana otvorio čelnik lokalne političke stranke Maslina Nikola Zokić kada je kazao da ima informacije da su transferi Srne i Pletikose puno viši nego što je prikazano. Naime, kada su u Šahtjor transferirani Pletikosa i Srna, u javnost je izašao podatak da je vrijednost njihovih prelazaka 4,5 milijuna eura (2,5 milijuna Pletikosa, 2 milijuna Srna).

No, prema nekim saznanjima, predsjednik Šahtjora Rinat Ahmetov je u razgovoru za jedan ukrajinski tjednik kazao da je Hajdukov dvojac platio koliko i partizanovca Vukića.

A Vukića je platio 7 milijuna eura. Slične je tvrdnje u javnosti izrekao i predsjednik Neretve Stipe Gabrić Jambo koji se s Hajdukom spori zbog odštete za Srnu (Neretva mu je matični klub) i traži 539 tisuća eura, odnosno 15 posto po ugovoru, za koji u Hajduku ne znaju. A tih 539 tisuća eura znači da je Srnin transfer iznosio 3,6 milijuna eura.

Što se tiče "vatrenih", Kriminalistička policija je željna utvrditi koliko su stvarno novca Asanović, Bilić, Bokšić i Štimac unijeli u klubu i jesu li na te iznose plaćeni porezi i sve ostalo što treba.

Policija je dobila na uvid sve dokumente i sada u Hajduku napeto iščekuju što će sljedećih dana reći djelatnici Kriminalističke policije.

Pogledajte na vecernji.hr