LIGA NACIJA

Portugal je uvjerljivo pobijedio Poljsku. Evo zašto je to fantastična vijest za Hrvatsku

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Portugal je uvjerljivo pobijedio Poljsku. Evo zašto je to fantastična vijest za Hrvatsku
13.10.2024.
u 09:12
Hrvatska se tako našla u vrlo dobroj situaciji nakon ovakvog raspleta u trećem kolu Lige nacija jer je pobjegla Poljacima na tri boda.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Portugala ostali su stopostotni i nakon trećeg kola skupine 1 elitne Lige nacija, u kojoj nastupa i Hrvatska, u trećem su kolu svladali Poljsku u Varšavi s 3-1. Veliki korak prema novoj pobjedi Portugalci su napravili nakon prvih 45 minuta kada su stekli dva gola prednosti. Portugal je zaprijetio već u 11. minuti, ali je tada Cristiano Ronaldo iz blizine naciljao gredu.

Brzo i kreativno odigrao je Portugal, a poveo je u 26. minuti nakon lijepe akcije. Bruno Fernandes je glavom spustio loptu za Bernarda Silvu koji je iz trka, iz prve, opalio poluvolej i pogodio domaću mrežu. Na 2-0 Portugal je povećao u 37. minuti. Poljsku obranu je tada probio Rafael Leao koji je pogodio vratnicu. Lopta se odbila do Cristiana Ronalda koji je bio na pravom mjestu te je pogodio za 2-0.

VEZANI ČLANCI:

Bio je to njegov 215. nastup za Portugal i 133. pogodak. Otvoreno se igralo i u nastavku ogleda. Obje su reprezentacije nizale prilike, a domaćin je smanjio u 78. minuti kada je lijepo pod gredu pogodio Zielinski. Poljaci do iznenađujućeg preokreta nisu stigli, već je Bednarek u 88. minuti pogodio vlastitu mrežu za konačnu 3-1 pobjedu Portugala.

Hrvatska se tako našla u vrlo dobroj situaciji nakon ovakvog raspleta u trećem kolu Lige nacija jer je pobjegla Poljacima na tri boda prednosti, a istovremeno i zadržala šanse za osvajanjem prvog mjesta koje bi moglo donijeti lakši ždrijeb u četvrtfinalu Lige nacija. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine idu u doigravanje za Final Four u ožujku, treći će razigravati za ostanak, a posljednji ispada u niži razred Lige nacija. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.