TURCI OBJAVILI

Propada dolazak Džeke u Hajduk? Otkriveno je: Na Poljudu mu nude bogastvo, ali postoji problem

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zenica: Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zenica: Konferencija za medije nogometne reprezentacije BiH uoči utakmice Lige nacija protiv Crne Gore
02.07.2024.
u 22:32
Jasno je, dođe li Džeko u Hajduk, bit će najplaćeniji igrač u povijesti HNL-a. Imao bi plaću otprilike kao Livaja i Petković zajedno
Pogledaj originalni članak

Dolazi li Edin Džeko u Hajduk? Priča je to koja se lagano "valja" već danima, čak i tjednima. Čas je blizu, čas je još bliže Poljudu, a cijelu stvar već poslovično konstantno podgrijavaju turski mediji koji svako malo objave neku novu informaciju. Tako se sad "hvataju" i Džekinog novčanika, odnosno toga koliko će on biti deblji ili tanji ako se bosanskohercegovački as odluči na dolazak u Hajduk.

Jasno je svima, Džeko će - pristane li na dolazak u Hajduk po već ponuđenim uvjetima - morati pristati i na značajno smanjenje plaće. Ima još godinu dana ugovora s Fenerbahčeom, a otkriveno je da tamo mjesečno zarađuje 350 tisuća eura. Njegova godišnja plaća tako iznosi 4.2 milijuna eura, što mu Hajduk ne bi mogao ponuditi taman da proda pet najplaćenijih igrača i sve to da Džeki...

Foto: Instagram
Foto: Instagram screenshot
Amra i Edin Džeko
Foto: Instagram
Amra i Edin Džeko
Foto: Instagram
Amra i Edin Džeko
Foto: Instagram
Amra i Edin Džeko
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kako javlja turski novinar Yabiz Sabuncuoglu, Hajduk trenutno Džeki nudi pola tog iznosa. Dakle, 2.1 milijun godišnje iliti 175 tisuća eura mjesečno. E sad. Džeko ima i još neke ponude, navodno one dolaze iz Saudijske Arabije, gdje još mogu samo biti veće od gabarita iz Fenerbahčea, nikako manje.

S plaćom od oko dva milijuna eura godišnje, Džeko bi bio najplaćeniji igrač u povijesti HNL-a, a zarađivao bi više i od Marka Livaje i od Brune Petkovića. Zapravo, plaće njih dvojice zajedno bile bi otprilike kao Džekina.

SKIJAŠKA DVORANA

FOTO Još neviđeno u Hrvatskoj! Otkrivamo detalje jedinstvene ideje općine iz Gorskog kotara

Skijaška staza bila bi duga 1,3 km, s prosječnom strminom od 37 posto, što je dovoljno za slalome FIS kategorije. Načelnik Mrkoplja Josip Brozović kaže da bi skijaška dvorana za Gorski kotar značila ono što Pelješki most znači za jug Hrvatske. Na ideju su u Općini došli kada su čuli izjavu skijaškog maga Ante Kostelića koji je jednom zgodom kazao da u Hrvatskoj nedostaje mjesto gdje bi mogli skijati čitavu godinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

UK
ukrajina
08:02 03.07.2024.

Kako klub koji je u dugovima može nekome nuditi bogatstvo ??

PR
principjelannotsdp
11:35 03.07.2024.

Postoji problem? Postoji od početka ove napuhane pričice za malu Hajdukovu dječicu.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
08:57 03.07.2024.

dzeko nije toliko vrijedan. a kako hajduk ima poznatu povijest dovlacenja ocvalih "igraca petice", ne bi me cudilo da i ovaj dodje.