TUŽNA SVLAČIONICA

Rakitić: Casillasa sam htio nabiti nogom u guzicu

Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
Foto: Pixsell
Reprezentacija tuga (1)
19.06.2012.
u 00:45
– Nismo zaslužili ispadanje. Srčanošću i borbenošću pokazali smo da nam je mjesto bilo u drugom krugu – kaže Pletikosa
Pogledaj originalni članak

Ivan Rakitić na glavi je imao šansu generacije, ali odnekud se ukazao Iker Casillas, spasio španjolska vrata. Istrčao je pravi maraton, borio se u sredini terena, ali na kraju je ispao tragičar.

– A što da vam kažem, loše je, idemo kući. Imam sličan osjećaj kao i 2008. godine kada smo sve imali, a na kraju nismo uzeli ništa. Zbog ispadanja sam tužan, ali s druge strane ponosan jer smo odigrali tri vrhunske utakmice, hrvatski nogomet ne treba se plašiti budućnosti – kazao je Rakitić.

Ni Ivan nije zadovoljan kako je reagirao u stopostotnoj prigodi.

– Morat ću tatu izvesti na teren da dodatno treniramo. Šutirao sam loše, Iker je obranio odlično. Bio bih najsretniji na svijetu da sam zabio – kaže Rakitić.

Što mu je prvo prošlo kroz misli kada je vidio da lopta nije odsjela u mreži?

– Htio sam Casillasa nabiti nogom u guzicu, to je bilo prvo. A onda sam sebi poželio opaliti pljusku, skinuti dres. Bila je to velika prigoda – iskreno će Rakitić.

Dvoboj s "furijama" oproštaj je jedne odlične generacije s izbornikom Bilićem.

– Tužan je osjećaj razlaza s Bilićem, želim mu sve najbolje. A mi? Uvjeren sam da ćemo biti pravi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bez obzira tko bude izbornik. I u utakmici sa Španjolskom dokazali smo da smo pravi, da se možemo nositi s najboljima – rekao je Rakitić.

Kapetan Darijo Srna uzdignute glave došao je pred novinare.

– Idemo kući, a to nismo zaslužili. Od prve utakmice pokazali smo ono što malo momčadi u Europi ima, a to su karakter, naboj... Mogu zahvaliti svim igračima, treneru, koji je napravio velik posao u ovih šest godina. Teško će nekome biti doći i ponoviti sve ovo. Žao mi je što Slaven ide, ali vrijeme je da naplati sve ovo što je napravio u ovih šest godina. Mi smo prijatelji, bio mi je trener u Hajduku. Ponosan sam što sam kapetan ove generacije, hvala svima koji su bili uz nas. Ovo je nogomet, mi smo čiste savjesti, dali smo svoj maksimum. Bili smo ravnopravni jednoj Španjolskoj – rekao je Srna.

Pogledao je prema naprijed.

– Odmor će trajati nekih dvanaest dana, a onda opet ispočetka. Makedonija, Belgija, Wales, Škotska, Srbija, opet ćemo proći sve i svašta. Novi izbornik mora znati da ima odličnu ekipu. Žalim što sada idemo kući – kazao je Srna.

Imao je dosta razgovora sa sucem Starkom. Naši mu puno toga zamjeraju.

– Bio je čisti penal – kratko će Srna.

Stipe Pletikosa bio je posljednja prepreka Španjolcima. Pokupio je sve što je trebao i mogao, kod gola ništa nije mogao. Žalost se mogla vidjeti u njegovim očima.

– Nismo zaslužili ispadanje. Srčanošću i borbenošću pokazali smo da nam je mjesto bilo u drugom krugu. Bili smo taktički disciplinirani, pa Španjolska je najbolja na svijetu, vjerojatno će osvojiti Euro, a mi smo je trebali izbaciti – kaže Pletikosa.

Naš vratar kazao je riječ-dvije i o Slavenu Biliću.

– U posljednje dvije-tri godine sazrio je kao trener, na ovom Euru izgledali smo odlično. Pred Bilićem je velika budućnost, hvala mu na svemu i želim mu svu sreću – zaključio je Pletikosa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

PE
petrinjac
06:51 19.06.2012.

nije mi jasno da naši nisu čuli za riječ kopenzacija kod penala

MU
muh
07:00 19.06.2012.

Onaj penal za Irsku ste zaboravili?A o igri se nemože puno govoriti kat so skoro cijelo vreme lopto imali Španjolci.

OB
-obrisani-
11:15 19.06.2012.

Nema razloga za tugu jer baš je bila interesantna i uzbudljiva utakmica..