DO KRAJA SEZONE

Renault imenovao novog upravitelja momčadi

Foto: Pixsell
Renault imenovao novog upravitelja momčadi
23.09.2009.
u 21:09
Francuska momčad Renaulta iz Formule 1 imenovala je Boba Bella za novog privremenog upravitelja, nakon što je Renault uslijed jednog od najvećeg skandala u povijesti ovog sporta napustio Flavio Briatore.
Pogledaj originalni članak

Podsjećamo, F1 momčad Renaulta dobila je dvogodišnju uvjetnu kaznu, dok je njezin donedavni šef Flavio Briatore kažnjen doživotnom zabranom obavljanja svih dužnosti u automobilizmu. Bila je to odluka Svjetskog motorsport vijeća (WMSC), koje djeluje pri Međunarodnoj federaciji autosportova (FIA), nakon saslušanja u Parizu, a kao epilog Renaultovog namještanja prošlogodišnje utrke za Veliku nagradu Singapura.

Tadašnji se vozač francuske momčadi Nelsinho Piquet, prema dogovoru s Briatoreom i glavnim direktorom inženjeringa Patom Symondsom, namjerno zabio u ogradu kako bi izazvao izlazak sigurnosnog vozila na stazu, što je omogućilo pobjedu njegovom momčadskom kolegi Fernandu Alonsu.

Bob Bell je dosad u Renaultu obnašao dužnost tehničkog direktora. Renault je putem priopćenja obznanio da će Bell uz dužnost privremenog šefa momčadi djelovati i kao prvi tehnički operativac. Jean-Francois Caubet, dosadašnji direktor marketinga i komunikacija, preuzima dužnost generalnog direktora.

Ovakva preraspodjela dužnosti na snazi je do kraja ove sezone.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.