ZANIMLJIV IZBOR

Ronaldo pohvalio jednog igrača nove generacije: Bolji je od mene i Messija

Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
Nations League - League A - Group 1 - Portugal v Scotland
Foto: Manon Cruz/REUTERS
Champions League - AS Monaco v FC Barcelona
21.09.2024.
u 17:25
"Vidim u njemu veliki potencijal i veliki talent. Bit će mu potrebno sreće jer je još uvijek jako mlad. Nadam se da neće imati problema. Vjerujem da će biti najbolji u svojoj generaciji", kaže Ronaldo.
Pogledaj originalni članak

Cristiano Ronaldo (39) i Lionel Messi (37) praktički su zaključili svoje dugogodišnje veliko rivalstvo. Iako su i dalje aktivni, odlučili su svoje završnice karijera provesti van Europe, Ronaldo u Al Nassru, a Messi i Inter Miamiju. Ako ne odluče još jednom zaigrati u istoj ligi, možemo reći da je njihovom rivalstvu došao kraj. Naravno, obojica i dalje nastupaju za svoje reprezentacije, pa i tu postoji mogućnost da se još jednom sretnu ako bi unutar dvije-tri godine Portugal i Argentina još jednom međusobno igrali, pa makar i u prijateljskoj utakmici.

To su rivalstvo prepustili novoj generaciji. Smatralo se da će novi dvojac biti Kylian Mbappe i Erling Haaland. Ipak, u međuvremenu su im se pridružili Vinicius Junior i Jude Bellingham, a vjerovalo se i u Ansua Fatija koji je ipak potpuno podbacio od kad je Messi otišao iz Barcelone, a on preuzeo njegovu "desetku".

Ronaldo je na svom Youtube kanalu razgovarao s bivšim suigračem iz Manchester Uniteda Rijom Ferdinandom. Ipak, u razgovoru nije istaknuo nikog od navedenih, već još mlađeg igrača od 21-godišnjeg Bellinghama.

"Ni ja ni Messi nismo mogli ono što Lamine Yamal (17) radi u svojim godinama. Vidim u njemu veliki potencijal i veliki talent. Bit će mu potrebno sreće jer je još uvijek jako mlad. Nadam se da neće imati problema. Vjerujem da će biti najbolji u svojoj generaciji".

Yamal iza sebe ima brutalni nastup na Europskom prvenstvu na kojem je sa Španjolskom otišao do naslova, a u četvrtak je u utakmici Lige prvaka protiv Monaca zabio prekrasan gol u stilu Arjena Robbena. Barcelona je tu utakmicu izgubila s 2-1 s tim da je skoro cijelu utakmicu igrala s igračem manje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.