NAJBRŽI U BARCELONI

Vettel: Ovo je veliki korak naprijed

Foto: DPA/PIXSELL
Formula 1 Ferrari driver Sebastian Vettel speaks to journalists during a press conference in Moenchengladbach, Germany, 5 March 2015. Vettel advised students of the Hochschule Niederrhein on the international competition 'Formula Student' at the headquart
Foto: Reuters/Pixsell
Sebastien Vettel
Foto: Reuters/Pixsell
Sebastien Vettel
Foto: Reuters/PIXSELL
Mercedes Formula One driver Nico Rosberg (C) of Germany celebrates his pole position next to his team mate Lewis Hamilton (R) of Britain and Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany after the qualifying session of the Spanish Grand Prix at the Circuit d
Foto: Reuters/PIXSELL
Sebastien Vettel
22.02.2016.
u 21:40
- Bolje je nego biti zadnji, ali nije toliko važno. Radije bih bio prvi za mjesec dana - rekao je Vettel.
Pogledaj originalni članak

Iako je sretan s današnjim najbržim vremenom na prvom danu prvog predsezonskog testa u Barceloni, Sebastian Vettel priznaje kako bi radije bio prvi za mjesec dana kada počinje nova sezone formule 1.

Ferrarijev vozač je prvi dobio priliku sjesti u SF16-H na Circuit de Catalunya-Barcelona i odradio je 69 krugova, a najbrži je odvezao s vremenom 1:24.939.

Vettel je tako bio brži skoro pola sekunde od Lewisa Hamiltona u Mercedesu, ali Britanac je bio daleko najzaposleniji čovjek na stazi danas s odvezenih 155 krugova.

Nijemac priznaje kako bi volio da je napravio više, ali kaže i kako su u talijanskoj momčadi jako sretni s ovogodišnjim bolidom.

- Mislim da je veliki korak naprijed. Ovo je bio naš prvi pravi dan i naše prvotne impresije su odlične. Jako smo sretni s bolidom i ja bi više volio da sam odradio još krugova. Ne bih rekao da smo imali problema, ali prirodno je, kada je sve novo, da imate nekih poteškoća. Morate stati i provjeriti, a te stvari traju - rekao je četverostruki svjetski prvak.

A za najbrže vrijeme, Vettel dodaje:

- Bolje je nego biti zadnji, ali nije toliko važno. Radije bih bio prvi za mjesec dana.

Nijemac se osvrnuo i na poboljšanje u vidu pogonske jedinice.

- Probali smo neke nadogradnje. Prošle godine su dečki napravili čudo i od tada rade naporno. Naravno da je bolje nego što je bilo.

>> Hamilton odgovorio Vettelu: Njegovi komentari su smiješni!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.