DINAMO Kruno Jurčić sve bliži željenoj standardizaciji udarne postave

Sedam zabetoniranih u modroj postavi

17.03.2009.
u 12:51
Pogledaj originalni članak

Uoči dvije utakmice u kojima je vodio Dinamo, trener Krunoslav Jurčić nije želio reći s kojih će 11 igrača započeti. No, otkrio je zanimljiv detalj:

– Uskoro nitko neće morati pitati za sastav, svi će ga znati napamet jer ću standardizirati momčad.

Okosnica je poznata
U dvije utakmice Jurčić je mijenjao i taktičke postavke, a nakon susreta s Osijekom potvrdio je da ima napadački dvojac:
– Mandžukić i Sivonjić prvi su napadački par.

A kad je tako, jasno je da sad Jurčić ima sedam igrača koji su sigurni za svoje pozicije. Butina je otprije zacementiran. Jurčićeve pohvale stoperskom paru Bišćan – Kovač samo su potvrda da se i taj vitalni dio obrane već zna i da je nedodirljiv.

I dva zadnja vezna igrača zadovoljavaju Jurčićeve prohtjeve, Ivica Vrdoljak dobit će više slobode za odlazak pred suparnička vrata, Calello će više čuvati leđa. Dakle, ta sedmorica igrača su okosnica momčadi. Dvojbe ostaju uglavnom na bočnim pozicijama i za njih se još traže idealna rješenja.

Kako je Dinamo uglavnom nadmoćan u našoj ligi, zasad je Tomečak ispred Lovrena (koji je pričuva i za stopersku poziciju), Etto se vratio i u igri prema naprijed je opasan, pa se može očekivati da će držati tu prednju desnu poziciju.

Na lijevoj strani je Ibanez zanimljiviji od Hrgovića, položio je i ispit Jurčićevih taktičkih zadaća. U srednjem redu Sammir je u maloj prednosti pred Badeljom i Moralesom. Na tim zasad nerezerviranim pozicijama Jurčić mora naći najbolja rješenja. Sve to je kod Krune u dvije odigrane utakmice izgledalo dobro, no za sve neće biti mjesta.

Tko šljivi nezadovoljne
– Trener se ne treba brinuti zbog onih koji nisu među 11, takvi se trebaju izboriti za svoju poziciju, to im je samo dodatni motiv, takvi tek trebaju gristi – pobornik je standardizacije momčadi Ćiro Blažević čiji su vatreni sastav svi znali.

Uglavnom ga znaju i kod Slavena Bilića. No, to je lakše provesti u reprezentaciji nego u klubu. Dinamovi čelnici kažu da plavi, bez obzira na standardni sastav, moraju imati velik izbor jakih igrača.

Za proljeće je standardna postava poželjna, ali najesen, kada Dinamo bude igrao na tri fronte, Jurčić će morati malo “šarati” sa sastavom. I tada će mu biti najteže, treneri u Maksimiru tada stalno vise o koncu, bilo bi lijepo da Jurčić ode korak dalje od prethodnika.

Pogledajte na vecernji.hr