KOŠARKA

Sesar nadomak Jazina

02.01.2003.
u 00:00
Bivši Zagrebov i Cibonin igrač ovih dana trenira u Trnskom s mravima
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Prijelazni je rok košarkaša u tijeku. U Jazinama su jučer vođeni vrlo ozbiljni pregovori o prinovama. Prema riječima Zadrova direktora Željka Birkića, klubu su u nastavku prvenstva potrebni branič-šuter i krilni-centar.

Neslužbeno smo doznali da bi moglo doći do pomalo senzacionalnog transfera. Već danas bi za Zadar mogao potpisati bivši Zagrebov i Cibonin igrač, 24-godišnji Josip Sesar.

Tu mogućnost nisu potvrdili, ali ni demantirali, Zadrov direktor Željko Birkić i trener Danijel Jusup, te hrvatski zastupnik Sesarova američkog menadžera Hrvoja Ciketića.

- Sve je moguće. Pratimo igrače koji su u ovom trenutku slobodni - kratko je rekao direktor Birkić.

Najavili ste i novo pojačanje na poziciji četvorke, odnosno petice?

- I taj ćemo problem riješiti do posljednjeg dana prijelaznog roka. Imamo nekoliko kandidata za to mjesto - zaključio je Birkić.

Jedan od najozbiljnijih kandidata je i bivši Zadrov igrač, krilni centar Kristijan Ercegović.

Treba reći da Sesar ovih dana trenira sa Zagrebovim košarkašima. Jedno je vrijeme individualno radio s Draženom Brajkovićem, a onda je zamolio Dražena Anzulovića da mu omogući treniranje s mravima. Znači li to i želju kluba iz Trnskog da vrati svog negdašnjeg igrača (barem do kraja sezone) ne znamo. No, znamo da Zadar neće ovih dana biti jedini klub koji će htjeti kontakt sa Sesarom.

Uostalom, reagirat će, zacijelo, i Cibona VIP kao što to uvijek čini kada se izravni suparnik pojačava. A u Jazinama su osjetili da je Cibona VIP ranjiva i da bi s dva pojačanje ove godine mogli ići na prvaka. Bilo je razgovora i da se vrati Arijan Komazec ali je protiv toga, navodno, bio čelni čovjek stručnog stožera Danijel Jusup koji bi rađe u svom sastavu vidio tehnički raskošnijeg Sesara. (db, mm)

Pogledajte na vecernji.hr