KOŠARKAŠKI PRELASCI

Sesar u Pesaro

02.07.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Josip Sesar, doskorašnji košarkaš Splita, u ponedjeljak navečer trajektom je odlutao na drugu stranu Jadrana. Konačno odredište bio je Pesaro, klub Scavolini. Sesara su dočekali predsjednik Scavolinija (isti onaj koji je lani imao Roseto!), trener i sportski direktor velikog talijanskog kluba, koji je lani bio u krizi. Ugovor je na stolu, no Sesar još nije ništa potpisao, premda nije niti otišao iz Pesara.

- Ovdje sam i čekam, postoje još neke kombinacije. Nisam ništa potpisao, premda su uvjeti odlični i mogao bih se uskoro skrasiti - kazao je Josip Sesar.

Jedini razlog zašto nije potpisao ugovor leži u drugom talijanskom klubu. Navodno je udicu bacio Benetton, Sesar je zanimljiv Etoreu Messini ukoliko Trayan Langdon ode u NBA...

Marko Popović, Zadrov graditelj igre, posljednjih dana boravio je u Valenciji. Navodno je i stavio potpis na ugovor s Pamesom, pa je vjerojatno izgubljena i posljednja nada da mali Pop ostane u Jazinama.

- Sve će se znati za par dana, recimo najviše tri do četiri dana, jer predstavnici Pamese dolaze u Zadar regulirati pitanje odštete - kazao je Popović, ne želeći priznati da je potpisao ugovor, ali je znakovito dodao:

- Znam da Pamesa više ne traži playmakera...

Damir Mulaomerović u sljedećoj sezoni neće igrati za madridski Real. Nakon što je ispunio dječački san, na jesen će negdje drugdje.

- Evo me na Hvaru. Ne, neću roniti, ti ekstremni sportovi su za Rimca. Više lovim hladovinu. Da, dobro ste čuli, blizu sam njemačkoj Albi, razgovarao sam s trenerom Mutapčićem i zanima me takav izazov - rekao je Mulaomerović.

Spominje se i Zadar...

- Znam da je Jusup dobar trener, Zadar je puno toga napravio u lanjskoj sezoni. Nismo još konkretno razgovarali, ali mislim da je Alba trenutačno bliže - procijenio Mula.

Iz Cibone će otići, ako mu klub neće stvarati probleme, Tomislav Ružić. Supruga Barbara dobila je odličnu ponudu iz Turske, a Tome bi zajedno sa suprugom. Navodno je najpopularniji turski sportski kolektiv Fenerbahče zainteresiran za usluge Ružića...

- Da, postoji ta opcija. No, sve zavisi o Ciboni. Možda spuste rampu. Evo, već tjedan dana čekam da me netko u klubu primi, da mi kažu što mi je činiti, no nikakvih informacija za sada nemam - objasnio je Tome Ružić.

Ako vas zanima zašto niti jedan od ovih igrača ne kontaktira s hrvatskim klubovima, razlog je prozaičan. Jednostavno, preskupi su za domaće klubove. Maksimalna cijena u domaćim prilikama bit će ove sezone oko 200.000 eura...

Tvrtko PULJIĆ

Pogledajte na vecernji.hr