Gordan Giriček:

Shaqu sam rekao da je đubre, a potukao sam se s dva 'grizlija'

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images
Shaqu sam rekao da je đubre, a potukao sam se s dva 'grizlija'
13.12.2013.
u 11:00
Da s vremenskim odmakom priče iz svlačionice nerijetko dobiju posve nove elemente, uvjerava nas upravo Gordan Giriček kojeg smo telefonskim pozivom zatekli na skijanju u Austriji.
Pogledaj originalni članak

Nakon 19 godina igranja u NBA ligi Grant Hill postao je televizijski voditelj emisije “NBA Inside Stuff”. U njoj često iznosi i zanimljive priče iz NBA svlačionice pa je tako ispričao i zgode i nezgode vezane uz bivšeg mu suigrača Shaquillea O’Neala. Prva je bila kada je njegovim Sunsima Roger Mason Jr., tada igrač Spursa, “ukrao” Božić pogodivši tricu za pobjedu u posljednjoj sekundi.

– Ljutiti Shaq ušao je u svlačionicu i razbacao svu hranu koja je trebala biti naša božićna gozba.

Shaq me gušio s leđa

Hill je potom ispričao i priču vezanu uz dugogodišnjeg hrvatskog NBA-ovca Gordana Giričeka.

– Bilo je to u travnju 2008., uoči prve utakmice doigravanja sa Spursima. Shaq se zakačio s Giričekom kojeg je uhvatio u tako snažan hvat da ga je onesvijestio.

Da s vremenskim odmakom priče iz svlačionice nerijetko dobiju posve nove elemente, uvjerava nas upravo Gordan Giriček kojeg smo telefonskim pozivom zatekli na skijanju u Austriji.

– S vremenom se te priče isfriziraju, a ta priča zapravo ide ovako: kako je Shaq završio školu za pričuvnog policajca (šerifa), a i voli borilačke sportove, on se htio pohvaliti poznavanjem zahvata gušenja. Da smo se posvadili, nikad mu ne bih dopustio da mi priđe s leđa, no kako je to trebala biti demonstracija zahvata, ja sam ga pustio da to pokaže na meni. Na koncu se on malo zanio, nije me onesvijestio, ali me ošamutio do te mjere da više nisam bio siguran na nogama. Tek tada sam se ja njemu obratio oštrijim tonom rekavši mu nešto u stilu da je đubre.

Za razliku od Orlanda i Utaha, Giriček je neugodnu situaciju sa suigračima imao i u svom prvom NBA klubu Memphis Grizzliesima. Tada se, priznaje, doista potukao s dvojicom starijih “grizlija”.

– Kao novaka počeli su me maltretirati Lorenzen Wright i Tony Massenburg, no ja se nisam dao. Doduše, u NBA ligi doista postoji običaj da novaci moraju opsluživati suigrače, ali do određene mjere. To su radnje kao što je donošenje krafni u svlačionicu, utovarivanje torbi u autobus, ostavljanje oprane opreme za trening na vratima, no ova su dvojica pretjerala. Tražili su od mene da im donesem parfem, da im nosim torbe u sobu i slično, što sam odbio pa smo se u jednom trenutku potukli. Zapravo, jedan od njih je na mene uletio s boka, poput igrača američkog nogometa, htjeli su me zgurati u neku kadu s hladnom vodom, no nisu uspjeli.

Maltretiranje uoči debija

Vjerovali ili ne, bilo je to uoči Giričekove debitantske utakmice u NBA ligi.

– Te iste večeri zabio sam 29 koševa. Ja sam uvijek bio najjači kada bi me isprovocirali, poznat po tome da sam imao isti prosjek u gostima i kod kuće.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ĆA
ćaćaća
11:35 13.12.2013.

gira je bio mala beba u sad.a a ovdje glumi facu...

LE
LeonardS
12:12 13.12.2013.

Mali je jak ali protiv žena, ima priću