OSIJEK Sivonjić će protiv plavo-bijelih biti u vrhu napada

Sivonjić na doručak pa u ‘Ligu prvaka’

22.03.2009.
u 12:17
Pogledaj originalni članak

Petak navečer, kultni zagrebački restoran Baltazar u Novoj vesi, za stolom veselo društvo.

- Bilo je sjajno, nikada se nismo tako dobro zezali. Šokota i Balaban bili su sjajno raspoloženi, kao i ostali dečki. A netko je u jednom trenutku dobacio “Dajte pogledajte da tu negdje nije Ado Kožul”, aludirajući na ‘špijunsku misiju’ člana Dinamova IO-a, prepričao nam je jedan od sudionika te opuštajuće, lagane večere.

Mamić plaća promašaj
Na toj večeri Tomo Šokota je priznao da je blizu dogovora sa Zdravkom Mamićem, da će mu uzeti pola milijuna eura, i to već prvih dana sljedećeg tjedna. Boško Balaban, koji je sa Zdravkom bio intimus, ovoga puta ‘tati’ neće oprostiti. Želi mu uzeti sve, do posljednje lipe. A Mamić, koji je strašno ljut i koji je izgubio mnogo novca, ipak će morati puno toga platiti za jednu dobru namjeru koja, nažalost, nije ispala kao dobar posao. Ta ekshibicija s bivšim nogometašima olakšat će plavu blagajnu za iznos za koji se mogao kupiti jedan pravi, klasni europski igrač.

No, to je Mamićev problem, Krunoslav Jurčić, mladi, ambiciozni Dinamov strateg, jučer je bio silno ‘našpanan’, odlučan, gladan utakmice koju već proživljava:

- Za mene je to finale ‘Lige prvaka’, velik izazov. Želim da Dinamo danas ne igra samo za bodove, za pobjedu, želim jedan novi, pravi, agresivni, odlučni i veseli Dinamo.

Navijači su na Kruninu zagrebačku premijeru došli u lijepom broju, a otišli zadovoljni. Srijeda i kup-utakmica sa Zagrebom ‘podigle su ručnu’.

Napasti svim snagama
- Sve sam to prespavao, smirio se, vodim momčad u karantenu, dobro ćemo se odmoriti i napasti Osijek svim snagama.

U vrhu napada bit će taj mali Ilija Sivonjić koji bi, ako nastavi kako je počeo, za Dinamove navijače mogao postati ‘Sveti Ilija’. Naravno, ako će doručkovati pa mu se neće dogoditi da padne u nesvjesticu.

- Danas će sigurno doručkovati - nasmijao se Jurčić.

Osijek je bio prva Krunina mušterija, kako će reći, velika i slatka pobjeda.

Danas novi trener želi od svojih dečki da budu ‘Liga prvaka’!

Pogledajte na vecernji.hr