FIFA ISTRAŽUJE SVE

Skandal na Svjetskom prvenstvu, legende zgrožene: 'Vi ste sramota za ovaj sport!'

Foto: Screenshot: Youtube
Skandal na Svjetskom prvenstvu, legende zgrožene: 'Vi ste sramota za ovaj sport!'
25.09.2024.
u 08:32
"Ne znam koliko će se dugo sportaši slagati s ovakvim stvarima i kad ćemo stvoriti sustav u kojem se neće događati ovakve stvari u zadnjem kolu. Futsal gubi, sport gubi. Kako tužno", objavio je Ricardinho
Pogledaj originalni članak

Na Svjetskom prvenstvu u futsalu Iran je zadnjem kolu skupine F s 4-1 svladao Francusku. Uoči utakmice obje reprezentacije su sa šest bodova osigurale plasman u osminu finala.

Ispalo je da je u toj utakmici bilo pametnije izgubiti kako bi se upalo u lakši dio ždrijeba. S kim god u osmini finala igrali (Tajland i Maroko), i jedni i drugi bili bi favoriti, pa su Francuzi vjerojatno kalkulirali kako u eventualnom četvrtfinalu izbjći najtežeg protivnika.  Konkretno, cilj je bio izbjeći Brazilce. Zato se i smatra da je vratar Francuske Thibbaut Garros namjerno primio četvrti gol. Doduše, to još nije dokazano.

No, zato se FIFA bacila u istragu. Objavljeno je priopćenje: "Svjesni smo pritužbi momčadi koje se natječu na Svjetskom prvenstvu oko utakmice Francuske i Irana. Nećemo to dodatno komentirati dok istraga traje".

Naravno, na taj gol reakcije i dalje pljušte. Javljali su se mnogi velikani futsala, kao i trener Tajlanda Miguel Rodrigo čija reprezentacija je slijedeći suparnik Francuske:

"Što god da se dogodi i uzimajući u obzir da smo mi najslabija karika ove priče koja se dogodila u Buhari, kažem Francuzima: čekamo vas otvorenih ruku. Iranci i Francuzi, treneri i igrači, obeščastili su naš sport. Vi ste svjetska sramota!", objavio je na X-u, a Falcao je samo kratko dodao da je takav gol sramotan, a Ricardinho je objavio: 

"Ne znam koliko će se dugo sportaši slagati s ovakvim stvarima i kad ćemo stvoriti sustav u kojem se neće događati ovakve stvari u zadnjem kolu. Futsal gubi, sport gubi. Kako tužno".

Na Svjetskom prvenstvu jedan od aktivnih sudionika je i Hrvatska, koja će u osmini finala u petak igrati protiv Argentine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
Bono1234
09:31 25.09.2024.

Tu se nema što reći jer svaka prostota bi bila ispod njihovog obraza što oni nisu zaslužili. Sramota za sport.