SP U FUTSALU

Hrvatska u osmini finala na moćnu Argentinu: 'Oni su favorit, ali sve je moguće'

Futsal
Luka Stanzl/PIXSELL
24.09.2024.
u 07:22

– U jednoj utakmici ne postoji favorit, napravit ćemo sve kako bismo se plasirali u četvrtfinale. Pritisak će biti isti s obje strane, u jednoj utakmici zaista je sve moguće – rekao je Mavrović.

Nakon što je Ukrajina svladala Afganistan 4:1, hrvatska futsal reprezentacija osigurala je mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije uoči posljednjeg dana natjecanja po skupinama jer je već bolja od trećeplasiranih momčadi u skupinama C (Afganistan) i D (Libija). Izabranici Marinka Mavrovića, u petak 27. rujna, od 17 sati po hrvatskom vremenu, u osmini finala SP-a odmjerit će snage s Argentinom.

– Sretni smo što smo ostvarili plasman među šesnaest najboljih reprezentacija na svijetu, to je veliki uspjeh. Ostvarili smo zacrtano, ali naravno da smo u nokaut fazu natjecanja željeli ići kao drugoplasirana reprezentacija u skupini. Nažalost, poraz od Tajlanda u prvoj utakmici učinio je svoje. Ono što raduje jest igra protiv Kube, iako je realizacija, bez obzira na uvjerljivu pobjedu, malo zapinjala i u toj utakmici. Trebali smo u određenim situacijama jedni druge bolje poštovati, u svakom slučaju u našoj igri ima još prostora za napredak – istaknuo je Mavrović prije negoli se okrenuo sljedećem protivniku.

– Argentina je na zadnjem Svjetskom prvenstvu poražena u finalu od Portugala, a na prvenstvu prije toga bila je svjetski prvak. Dakle, riječ je o fantastičnoj momčadi s puno sjajnih igrača koji igraju u Europi. Argentinu krasi fanatizam i jak pritisak na loptu, presing po cijelom terenu, moćni su u razbijanju protivničke igre. Dobro ćemo ih analizirati i vidjeti kako igrati protiv njih, postoji opcija i da igramo zonu. U svakom slučaju, sve ćemo uzeti u obzir...

Koliko god kvalitetna bila argentinska momčad, Hrvatska puna optimizma dočekuje utakmicu u petak.

– U jednoj utakmici ne postoji favorit, napravit ćemo sve kako bismo se plasirali u četvrtfinale. Pritisak će biti isti s obje strane, u jednoj utakmici zaista je sve moguće – zaključio je Mavrović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije