uoči EP-a do 18 u Litvi

Škola i ozljede "krivci" za slabu formu

Foto: ''
Škola i ozljede "krivci" za slabu formu
05.07.2010.
u 13:33
Mladi će se hrvatski reprezentativci na smotri najboljih europskih sastava boriti za jedno od prvih pet mjesta koja izravno vode na Svjetsko prvenstvo.
Pogledaj originalni članak

Juniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske do 18 godina u Slavonskom se Brodu priprema za europsko prvenstvo, koje će se od 22. srpnja do 2. kolovoza održati u litavskom Vilniusu. Pod palicom trenera Ante Nazora vježba 16 igrača, do završetka priprema "isplivat" će njih 12 koji će se u Litvi boriti za jedno od prvih pet mjesta koja vode na Svjetsko prvenstvo.

Pobjede protiv Crne Gore

U sklopu priprema mladi su košarkaši u dvorani Vijuš odigrali i tri prijateljska susreta s Crnom Gorom, u kojima su upisali dvije pobjede i poraz.

– Još nismo potpuno spremni, ali nadam se da ćemo u idućih 15-ak dana ukloniti uočene nedostatke. Imali smo poteškoća jer se većina igrača zbog ozljeda i školskih obveza pripremama priključila dosta kasno, tako da nam forma nije na razini na kojoj bi trebala biti. Pokazalo se to i protiv Crne Gore, koja se potvrdila kao odličan protivnik koji gaji agresivan stil igre – kaže trener Nazor.

Hrvatske košarkaške nade u Litvi će igrati u iznimno jakoj skupini s Nijemcima, Srbima i Grcima. Prije toga, već u četvrtak, 8. srpnja putuju u London, gdje će nastupiti na jakom međunarodnom turniru. Završnu fazu priprema odradit će u Tuhlju.

Bez obzira na trnovit put koji ih čeka, najbolji hrvatski juniori pokušat će se približiti uspjesima svojih prethodnika, koji su s proteklog svjetskog i europskog prvenstva donijeli brončana odličja.

Nema sustavnog rada

– Za budućnost hrvatske košarke ne treba strahovati. Izdvojio bih Darija Šarića, koji je upravo dobio nagradu za najboljeg mladog košarkaša, te Borisa Baraća koji će igrati u NLB ligi u Širokom Brijegu. Međutim, nedostaje nam sustavnog i kvalitetnog rada u klubovima i u tom segmentu morali bismo napraviti pozitivan iskorak. Reprezentacija je samo nadogradnja i još jedna stepenica više u njihovu razvoju i karijeri – zaključio je Nazor.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.