Stigao iz trećeligaša

Španjolac Leon došao u Hajduk

Foto: Diego Leon
Španjolac Leon došao u Hajduk
19.06.2011.
u 12:00
Španjolac Diego Leon (27) stigao je u Hajduk, a već sutra trebao bi potpisati ugovor. Igra na poziciji veznog igrača, izdanak je omladinske škole Real Madrida, a prošle je sezone proveo u njemačkom trećeligašu Wacker Burghausenu.
Pogledaj originalni članak

Australci, Brazilac, Portugalac, a evo sad i Španjolca. S Hajdukom je prvi trening odradio Diego Leon (27). Njegova referenca je omladinska škola Reala za koji nikad nije zaigra

o, a poslije je u karijeri nosio dres Arminije, Grasshoppera, Barnsleya, Las Palmasa. Posljednju polusezonu odigrao je u njemačkom trećeligašu Burghausenu. Od Španjolske, preko Njemačke, Švicarske i Engleske, do Hajduka, zanimljiv je put omalenog (170 cm) Leona, koji igra na poziciji ofenzivnog veznog. Ključni detalj u cijeloj priči je igranje u Grasshopperu, gdje ga je upoznao Hajdukov trener Krasimir Balakov, na čije je inzistiranje Leon stigao u Split. Balakov ga vidi kao igrača koji mu je prijeko potreban.

Naravno, i Leon se uklapa u financijsku konstrukciju koju je zamislio predsjednik Hrvoje Maleš. A to znači da dolaze igrači koji su bez odštete. Za sada su u Poljudu Miličević i Luštica, koji su potpisali ugovore, te James, Lima i Leon, koji će uskoro potpisati. Svi zajedno neće stajati više od 350 tisuća eura po sezoni. Nešto manje je Zdravko Mamić potrošio samo na zrakoplovne karte kad je išao po igrače za atomski Dinamo.

Maleš s tim nepoznatim igračima, ali koji imaju kakve-takve reference, igra hazarderski. Slaže momčad koju Dinamo može pomesti i da se ne oznoji, ali koja može, ako se poslože neke stvari, biti pravo osvježenje. Zapravo, Malešov glavni adut, premda o njemu ništa ne zna osim što je uvjeren da će biti dobar, jest Balakov.

Predsjednik bijelih siguran je da će od tijesta koje nije prvoklasno Balakov svojim umijećem složiti pitu od koje će svi lizati prste. Da se Hajduk okreće strancima potvrđuje i informacija da je su u juniorsku momčad stigla dvojica veznih igrača iz Venezuele!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Pivica
Pivica
12:41 19.06.2011.

Smiješno,stalno su se rugali Dinamu što dovodi strance ,a oni će izgleda imati više stranaca od njih, Što je sa krilaticom \"neka igraju domaća dica koj ginu za bilu boju\". Sve sam sigurniji da će Hajduk imati tešku borbu za 11 mjestto u prvenstvu.

DU
dubrovnik2011
12:42 19.06.2011.

njemackog treceligasa?!?!?!?!?!?bitno da se uklapa u cijenu

Avatar flame
flame
13:01 19.06.2011.

Strašno! Baš sam se ponadao da su zapuhali novi vjetrovi na Poljudu, ali ovo što radi predsjednik Maleš je katastrofa i ispod svakog renomea kluba! Pričaju priče o jakom Hajduku, borbi za naslov i skupini Europske lige, a dovode odbačene, islužene i sumnjive igrače. Zar je ovo zaista ozbiljno? Koji Leon?! Ma važno je da je prošao Realovu školu. Katastrofa! A di su Andrijašević, Lendrić... Na poljudu ništa nova! Mamiću, svaka ti čast!