INTERVJU ZA UEFU

Srna: Igramo najbolje u Europi!

Foto: Reuters
Srna: Igramo najbolje u Europi!
06.11.2009.
u 09:41
Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna (27) u razgovoru za internetske stranice UEFA-e nahvalio je svoj klub koji je sinoć osigurao plasman u 1/16 finala Europa lige.
Pogledaj originalni članak

U 4. kolu J skupine Šahtar je slavio kod Toulousea 2-0, upisao četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica, te tako nastavio sjajan niz u natjecanju koje je prošle sezone pod tadašnjim imenom Kup UEFA i osvojio.

- Prošle godine smo osvojili turnir i želimo ove godine taj rezultat ponoviti. Imamo dobru momčad i dobrog trenera (Mircea Lucescu). Od samog početka natjecanja govorili smo da želimo pobijediti u svakoj utakmici. U sljedećem kolu ugošćujemo Club Brugge i njega želimo pobijediti i završiti skupinu kao prvi – rekao je Srna.

Kvalitetni su rezultati prometnuli Šahtar u jednog od najvećih favorita u osvajanje natjecanja i ove godine, ali Srna kaže da to ne stvara dodatan na momčad, naprotiv.

- Vjerujem u ovu momčad i jedni smo od favorita. Prošle smo sezone pobijedili CSKA Moskvu, Marseille, Dinamo Kijev i Werder iz Bremena. Zajedno smo već pet godina i imamo istog trenera. Igramo jednak napadački nogomet bilo da igramo kući ili u gostima. Imamo brojne dobre igrače i igramo ponajbolji nogomet u Europi – zaključio je hrvatski reprezentativac.

- Znali smo da nas očekuje težak susret. “Razmontirali” smo ih u Donjecku s 4:0, a igrači Toulousea željeli su pokazati kako je taj rezultat tek slučajnost. Možda nam je nedostajalo koncentracije u uvodnih 15 minuta utakmice, ali smo nakon toga započeli igrati, pa je pogodak bio tek pitanje vremena. Jasno je da smo zadovoljni, sada se moramo dobro odmoriti i započeti pripreme za susret protiv Dinama - veli Srna.

Derbi ukrajinskog nogometa na rasporedu je 21. studenoga u sklopu 14. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva. Srnina momčad iz Donjecka, inače, drugoplasirani sastav lige gostovat će u Kijevu kod lidera Premier lige koji je kroz 12. dosadašnjih kola sakupio četiri boda više (32-28) od njih.

Očekuje se da će Šahtar u tu utakmicu povesti kapetan Srna, premda je pomalo zabrinjavajuće odjeknulo da je susret protiv Toulousea napustio prije posljednjeg sučevog zvižduka.

- Ušao sam u igru s ozljedom prepona, a kroz susret sam osjetio bol u tom dijelu tijela. Vodili smo 2:0, pa me trener odlučio izvaditi iz igre kako ne bismo ništa riskirali - zaključio je Srna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.