NOGOMET - REPREZENTACIJA

Srna primio infuziju, Rapaić zabrinjava

27.03.2003.
u 00:00
Rapaića sam odlučio pozvati zato što je posljednjih pet utakmica za Hajduk odigrao jako dobro.
Pogledaj originalni članak

Na putu prema bazenu, s papučama na nogama i sa "šlafrokom" pod rukom, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić zaustavio se pred novinarima. Došao je opušten, baš onakav kakvo je i ozračje na pripremama reprezentacije u Čateškim toplicama. Ni traga psihozi koja prati velike utakmice, kakva je nedvojbeno i ova subotnja s Belgijom. Iako izgleda opušten, Barić je otkrio razlog pokoje bore više na licu.

- Primijetio sam na utakmici s Krkom da su neki igrači sporiji, izgledali su mi umorni. Bio sam uvjeren da je posrijedi umor od ligaških nastupa, no ispostavilo se da neki igrači imaju virozu. Liječnička je služba odmah reagirala i Darijo Srna, koji se ne osjeća dobro, primio je infuziju. Treba vidjeti što je s Rossom i Pršom, koji su se također potužili da se ne osjećaju najbolje.

Iako se nekolicina igrača ne osjeća dobro, u Čatežu su svi isključili mogućnost da kockaste pohara gripa. Više od gripe izbornika je zabrinula igra nekolicine nogometaša, ponajprije rezerviranog Mikija Rapaića.

- Rapaića sam odlučio pozvati u reprezentaciju zato što je posljednjih pet utakmica za Hajduk odigrao jako dobro. Takvog Rapaića trebam - uskliknuo je Barić.

No, Miki je otkrio da se osjeća nekako trulo.

- Neka mi to u petak kaže. Istina je, nisam ga pitao nakon utakmice kako se osjeća. No, njegova me igra razočarala i, moram to reći, zabrinula.

Ni zamjena na lijevom boku, Marko Babić, nije u formi kao prije nekoliko mjeseci.

- Očito da je stanje u Leverkusenu na njemu ostavilo traga.

Izbornik tvrdi da ima momčad, no ne može sakriti da ima još nekih dvojba. Zadovoljan je napadačima.

- Tomislav Marić je vrlo dobar, napredovao je u posljednjih šest mjeseci. Vidi se da je silno motiviran, da jedva čeka utakmicu. Veselim se što je kontinuirano postizao pogotke. Pršo je u susretu s Krkom bio posve drukčiji od onog Prše kakvog sam vidio. No, uvjeren sam da će u subotu biti pravi, igrač je kojega na treninzima treba štedjeti, to čini i njegov klupski trener Deschamps.

- Što ako u subotu taj dvojac ne bude u formi?

- Aktivirat ćemo Balabana, on mi se dopao, no ne mogu mu zaboraviti proteklih mjesec dana.

ČATEŽ, Igor Flak

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr