UDAR NA VLATKA Hoće li Marković u petak isplivati iz afere oko tv-prava

Štimac već sastavlja novi Izvršni odbor!

06.05.2009.
u 19:49
Pogledaj originalni članak

Je li se približio kraj desetogodišnje vladavine Vlatka Markovića u HNS-u? Ako predsjednik na idućoj sjednici Izvršnoga odbora ne dokaže da nije oštetio Savez za više od osam milijuna eura, izgledan scenarij je sazivanje izvanredne sjednice Skupštine HNS-a i glasovanje o povjerenju predsjedniku.

Skupštinu može izglasovati Izvršni odbor ili je može zatražiti trećina zastupnika svojim potpisima.

Bio bi to najcrnji scenarij za aktualno vodstvo HNS-a jer glasački stroj koji ga je podržavao proteklo desetljeće više mu nije sklon.

Progurao ligu 16
Najnovija afera zbog TV prava, iz koje će se Marković teško izvući, voda je na mlin Igora Štimca, neokrunjenoga vladara hrvatskog nogometa; ambicioznoga trenera i funkcionara u jednoj osobi. Kako u ovom času nije pogodan trenutak da postane izbornik, Štimac se okrenuo predsjednikovoj fotelji.

On upravo uspješno privodi kraju mandat predsjednika Udruge prvoligaša, progurao je ligu 16, kojoj se Marković protivio, a uz pomoć medijske logistike došao je i pred vrata kuće nogometa.

Ćiro Blažević: Zovu me iz Srbije, ali tamo ne idem


Miroslav Blažević s velikim žarom posvetio se predizbornoj kampanji HDZ-a u Zagrebu. Ćiro će biti vijećnik u Gradskoj skupštini, a pretendira na funkciju gradskoga pročelnika za sport. Kaže da njegova renesansa u BiH ima veliki odjek u susjednim zemljama. – Zovu me iz Srbije! Neslužbeno, neki su mi rekli: “Šefe, samo vi možete nakon Antića!”. Naravno da je to na vrbi svirala, jer ja sam u “sudačkoj nadoknadi života” – kaže Ćiro. (td)


Kako saznajemo, Igor Štimac već uživa potporu većine članova Izvršnoga odbora i Skupštine HNS-a, te je spreman u najkraćem roku preuzeti Savez. Prema njegovim nacrtima, u novoj hijerarhiji HNS-a, ispod predsjednika Saveza bio bi glavni menadžer. Štimac traži čovjeka sa znanjem stranih jezika i pet godina menadžerskoga iskustva. Funkcija tajnika bi ostala, ali isključivo s tajničkim ovlastima.

Traži se menadžer
Već se skicira i budući Izvršni odbor, u kojemu bi ostali neki iz aktualnoga saziva, poput Mamića, Brlekovića, Kulušića, Fiorentinija, Grgića, Galića, Katalenića..., vratio bi se Nevenko Herjavec, a novi bi bili Robert Markulin, koji figurira kao novi predsjednik Udruge prvoligaša, te dugogodišnji Štimčev suradnik Reno Sinovčić.

Osim Štimca, kao mogući kandidati za novoga predsjednika spominju se državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić, te gazda MNK Nacional i utemeljitelj regionalne malonogometne lige Ivica Đolo, koji pretendira i na funkciju glavnoga menadžera.

Također, procurilo je kako bi čak i Ćiro Blažević bio zainteresiran za to da naslijedi Markovića, no on je to opovrgnuo:

– Ne, ja nisam zainteresiran za tu funkciju! A pitate li me za mišljenje o Vlatkovu nasljedniku, onda je moj izbor Igor Štimac. On je iznimno kvalitetan djelatnik u svim domenama i imao bi moju potporu – kazao je Ćiro Blažević.
Pogledajte na vecernji.hr