NOVI PREDSJEDNIK Skupština Udruge prvoligaša održat će se u srijedu kada će birati novog čelnika

Štimca nasljeđuje desna ruka Medić

12.06.2009.
u 19:55
Pogledaj originalni članak

Zagrebov predsjednik Dražen Medić od danas je kandidat Upravnoga odbora Udruge prvoligaša za novoga čelnoga čovjeka Prve HNL! Tako je odlučilo mini-predsjedništvo, koje, osim Medića, čine Igor Štimac, Marko Karađole (Šibenik), Mario Rubeša (Rijeka) i Željko Čulo (Cibalia).

Markulin čeka


Direktor Slavena Belupa Robert Markulin do jučer je figurirao kao glavni kandidat za novoga predsjednika Udruge nogometnih prvoligaša.
– Od mene to niste čuli, ja se nisam kandidirao. Zasad – kazao je Markulin.
A hoćete li stati nasuprot Draženu Mediću?
– Nisam ni znao da je on kandidat. Vidjet ćemo, moramo se konzultirati u našemu klubu – zaključio je Markulin. (td)
Liga 16 je odlična
Kao što je poznato, Štimcu je mandat istekao i on se povlači s ove funkcije. Naravno da mu je stalo da ga naslijedi čovjek od najvećega povjerenja, a tu Dražen Medić, sa Sinovčićem, stoji na najvišem postolju. Medićevo imenovanje na Skupštini, 17. lipnja, trebalo bi biti formalnost, budući da će ga osim već postojeće Štimčeve baze (Hajduk, Cibalia, Zadar, Šibenik, Rijeka, Croatia Sesvete ako ostane u ligi), podržati i svi novi prvoligaši, osim Dinamova satelita Lokomotive.

- Članovi UO-a izrazili su želju da ja budem kandidat za novoga predsjednika, što sam sa zadovoljstvom prihvatio. No, ne bih pričao o svojim potezima dok ne prođu izbori - kazao je Dražen Medić.

Štimac je visoko postavio ljestvicu?

- Teško bih ga nadmašio. On je Udruzi prvoligaša donio mnogo dobrih stvari, a dva projekta od vitalnoga značaja za nogomet, Ligu 16 i emisiju “Volim nogomet”, treba njegovati.

Koliko će vaš klub, NK Zagreb, zaraditi u prvoj sezoni emisije “Volim nogomet”?

- Ne znam, morao bih pitati računovodstvo. Ali, to u ovom trenutku i nije toliko važno. Plodove toga projekta trebali bismo brati za pet godina. A kod nas ide ovako: ako ne zaradiš u 10 sati, nije dobro; u podne, još gore, a poslijepodne katastrofa! Ponavljam, projekt “Volim nogomet” je dobar i treba ga razvijati - zaključio je Dražen Medić, građevinski poduzetnik, koji je NK Zagreb osovio na zdrave noge.

Skupština u Westinu
Skupština Udruge prvoligaša održat će se u srijedu, u hotelu Westin. Za stol će, prvi put nakon sedam godina, sjesti šesnaestorica ljudi.
Pogledajte na vecernji.hr