'NIJE DOVOLJNO BRANITI SE'

Što pišu Albanci uoči susreta s Hrvatskom: 'Ovo je utakmica života, idemo na sve ili ništa'

Foto: LEON KUEGELER/REUTERS
Euro 2024 - Group B - Italy v Albania
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
Euro 2024 - Group B - Italy v Albania
19.06.2024.
u 12:49
Riječ je o najvažnijoj utakmici vatrenih u dosadašnjoj fazi natjecanja, s obzirom na to da su u prvom kolu već izgubili protiv Španjolske (0:3) i da bi im kiks protiv Albanije ugrozio šanse za plasman u osminu finala.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska u srijedu u 15:00 igra drugu utakmicu Europskog prvenstva, i to protiv Albanije, koja je od 24 reprezentacije na Euru druga najlošije plasirana prema FIFA-inom rankingu. Lošije stoji samo Gruzija, koja je na 75. mjestu, dok je Albanija na 66.

Utakmicu možete pratiti na HRT-u 2. Emisija počinje u 14 sati, a prijenos meča je sat vremena kasnije. Riječ je o najvažnijoj utakmici vatrenih u dosadašnjoj fazi natjecanja, s obzirom na to da su u prvom kolu već izgubili protiv Španjolske (0:3) i da bi im kiks protiv Albanije ugrozio šanse za plasman u osminu finala. U trećem kolu izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Italije, koja je ranije slavila protiv Albanije 2:1.

Svi hrvatski portali od jutra prepuni su vijesti o današnjoj utakmici, a ništa drugačija situacija nije ni s albanskim medijima. I oni su svjesni koliko im je ogled protiv Hrvatske bitan. Balkanweb piše da će Albanija protiv Hrvatske igrati "all-in", odnosno da ide na sve ili ništa. Također, navode da izbornik Sylvinho planira promijeniti sastav. Očekuju se, pišu dalje, najmanje dvije promjene. Ardian Ismajli umjesto Ajetija, dok se u fazi napada očekuje Arbër Hoxha od prve minute, ali još uvijek nije jasno hoće li zauzeti Seferovo mjesto na lijevoj strani napada ili mjesto Jasira Asanija na desnoj strani.

"Protiv Hrvatske je to utakmica u kojoj možda i bod neće biti dovoljan, budući da smo u posljednjem izazovu, onom protiv Španjolske, prisiljeni na pobjedu, stoga je potrebna momčad koja će igrati više napadački i koja će pokušati doći do pobjede. Čini se da Sylvinhu ovoga puta nije dovoljno samo braniti se", navode.

VEZANI ČLANCI:

Panorama navodi da je ovo "utakmica života" za Albance. "U Albaniji su svjesni važnosti ovih 90 minuta, gdje imaju nekoliko razloga za pozitivan rezultat. Pobjeda bi bila idealna, ali našoj momčadi vjerojatno bi dobro došao i remi koji bi ih ostavio u igri, ako uzmemo u obzir da četiri najbolje trećeplasirane momčadi prolaze skupinu", pišu Albanci.

Iako njima pobjeda nije prioritet, navode da se barem do boda mora doći. "Imaju priliku dokazati da naša reprezentacija nije bojažljiva momčad s utakmice s Italijom, gdje se suparniku predala, možda i nesvjesna toga, i naštetila stečenoj prednosti u prvim sekundama. Berat Gjimshiti i suigrači nemaju što izgubiti: danas se moraju isprazniti sve 'baterije'", piše Panorama.

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Foto: Privatni album, obiteljska arhiva, Dalmatinski portal
Foto: privatni album
Mateo Kovačić
Foto: Wikipedia
Foto: Facebook
Luka Modrić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: hajduk.hr, Privatni album
Ivan Perišić
Foto: Instagram screenshot
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'30.09.2011,Donji Miholjac - Bivsi poznati nogometni strijelac i otac Domagoja Vide,Rudika Vida.PRESNIMKA FOTOGRAFIJE - Domagoj Vida kao dijecak Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Privatna arhiva
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'30.09.2011,Donji Miholjac - Bivsi poznati nogometni strijelac i otac Domagoja Vide,Rudika Vida.PRESNIMKA FOTOGRAFIJE - Domagoj Vida sa starijim bratom Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: Instagram
Gvardiol

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.