Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.06.2024. u 13:57
Hrvatska u srijedu u 15:00 protiv Albanije igra drugu utakmicu Europskog prvenstva. Ranije su vatreni izgubili od Španjolske, dok je Albanija upisala poraz protiv Italije
Samo ključni događaji

Kako nam javlja naš čitatelj koji je došao podržati Vatrene na Euru, nekoliko tisuća navijača izbačeno je iz vlaka šest kilometara od stadiona gdje će hrvatska nogometna reprezentacija igrati susret drugog kola protiv Albanije.

"Izbacilo ih je sve iz vlaka. Snalazili su se kako su znali do stadiona. Išli su romobilima, taksijima, busevima", kazuje nam čitatelj. Utakmica se igra, da podsjetimo, u Hamburgu, na HSV-ovom stadionu "Volksparkstadion" koji prima oko 57.000 ljudi. Za sada nije poznato zašto je došlo do incidenta.

 

Još je sat i pol do utakmice, a navijači polako ulaze na stadion. Utakmica se igra, da podsjetimo, u Hamburgu, na HSV-ovom stadionu "Volksparkstadion" koji prima oko 57.000 ljudi.

19.06.2024., Volksparkstadion, Hamburg, Njemacka - Europsko prvenstvo 2024., skupina B, 2. kolo, Hrvatska - Albanija. Photo: Luka stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

19.06.2024., Volksparkstadion, Hamburg, Njemacka - Europsko prvenstvo 2024., skupina B, 2. kolo, Hrvatska - Albanija. Photo: Luka stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HNS najavio utakmicu: Najbolja kad je najteže

"Hrvatska nogometna reprezentacija u Hamburgu protiv Albanije igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, uoči koje će još jednom zaživjeti poznata sintagma i, odnedavno, ime navijačke himne Vatrenih "Najbolja kad je najteže".Ovaj put u kontekstu poraza od Španjolske na otvaranju europske smotre, a uoči važne druge utakmice o ishodu koje ovise daljnje ambicije u Njemačkoj najboljih nogometaša koje Hrvatska ima. 

A oni doista jesu najbolji. I kad ne pobjeđuju. I kad ih prerano otpisuju. I kad im traže mane. I kad ih učestalo podcjenjuju. Najbolji su jer su nas za sva vremena zadužili svojim epohalnim rezultatskih dostignućima. Zbog kojih je Hrvatska već izvjesno vrijeme svjetska nogometna velesila. Zbog kojih njihovi protivnici obilato zaziru. I ne mogu mirno spavati. Samo... Nije uvijek sve ni u rezultatu.

Najbolji su jer pomiču granice. Najbolji su jer okupljaju. Najbolji su jer ujedinjuju. Najbolji su jer ne saginju glavu. Najbolji su jer vjeruju. Najbolji su jer ne kalkuliraju. Najbolji su jer stoje čvrsto na zemlji.

Najbolji su jer su predani i ozbiljni. Najbolji su jer će žrtvovati sve za sveti dres i grb. Najbolji su jer će jednakim žarom za Hrvatsku igrati prijateljske i utakmice od najvećeg rezultatskog značaja. Najbolji su jer će skupiti glave kad svi misle da su potonuli. Najbolji su! I kad je najteže... Sretno, Vatreni!" piše na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatski nogometni savez donosi osnovne informacije za hrvatske navijače koji će pratiti Vatrene u Hamburgu na utakmici protiv Albanije danas od 15 sati, stoji na stranicama HNS-a.

Navijačima se preporučuje da za putovanje do stadiona koriste javni prijevoz i slijede predloženu rutu:

Ulazi A, B, E i F: preko stanice S-Bahn Stellingen

Na Volksparkstadionu u Hamburgu zabranjeno je parkiranje i nema javnih parkirnih mjesta za automobile. Navijačima se preporučuje plaćanje gotovinom jer je to preferirana opcija plaćanja na stadionu, a opcije bezgotovinskog plaćanja nisu zajamčene.

Javni prijevoz u Hamburgu je besplatan za vlasnike ulaznica s Fan Passom i vrijedi od 06:00 na dan utakmice do 18:00 sljedeći dan. Svoj Fan Pass možete pronaći u službenom Event Companionu u aplikaciji UEFA EURO 2024

Sve ostale informacije za hrvatske navijače mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

Braća blizanci Mate i Luka Palestrina Mazić na današnju su utakmicu u Hamburg došli sa stilom. Zagrepčani su u nedjelju krenuli put Njemačke u starom Mini Cooperu iz 1996. ukrašenom kvadratićima. Nisu razgovarali 10 godina, ali su se lani pomirili i sada otišli na Euro na, kako kažu, motivacijsko putovanje.

Više o osebujnim blizancima čitajte ovdje.

19.06.2024., Hamburg - EURO 2024, Njemacka. Hrvatski navijaci pristizu u centar grada prije utakmice Hrvatska - Albanija. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Albanski i hrvatski navijači na Europskom prvenstvu u Njemačkoj su uzorni, piše Balkanweb. Grupe navijača vide se kako zajedno slave na ulicama i barovima njemačkih gradova. Ista atmosfera dolazi iz Hamburga. Za razliku od onoga što smo vidjeli između navijača Engleske i Srbije te Turske i Gruzije gdje nije izostalo nasilnih akata.

Jedan drugoga zovu "brate". Na majici navijača crveno-crnih piše: "Brat uz brata, Albanac do Hrvata". Čuju se i skandiranja protiv Srbije i reprezentacije ove zemlje.

Drugi krug ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Njemačkoj otvorit će reprezentacije Hrvatske i Albanije, što je srpski Telegraf iskoristio kako bi upitao umjetnu inteligenciju za koga bi Srbija trebala navijati u toj utakmici.

Što im je ChatGPT odgovorio, možete provjeriti ovdje.

Najveća hrvatska navijačka zastava, ona iz Crikvenice, nakon Berlina, stigla je i u Hamburg. Nevjerojatne prizore sa sjevera Njemačke pogledajte ovdje.

Jedna od najzgodnijih, ako ne i najzgodnija hrvatska navijačica, Magdalena Keškić iz Mannheima, bit će među hrvatskim navijačima u Hamburgu na utakmici protiv Albanije koja se igra danas od 15 sati.

Zgodna Magdalena pažnju medija privukla je još na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a i danas je prognozirala rasplet utakmice. Što Magdalena očekuje, čitajte ovdje.

Utakmica drugog kola Europskog prvenstva igra se u njemačkom Hamburgu, a grad je već prepun hrvatskih i albanskih navijača. Ondje je stigao i Uke Hoxha, otac Dinamovog igrača Arbera (25), koji će danas igrati protiv Hrvatske. Uke je fotografima Pixsella pozirao s ostalim navijačima, a u rukama je držao dvije zastave - albansku i hrvatsku.

Više o tome čitajte ovdje.

Očekuje se sjajna atmosfera u najvažnijoj utakmici za hrvatsku nogometnu reprezentaciju ove godine.

Hrvatski navijači od jutra se okupljaju u Hamburgu, na stadionu će ih u utakmici protiv Albanije biti oko 20 tisuća.

LUDNICA KREĆE

Počela je hrvatska fešta u Hamburgu! Uživo: Tomislav Dasović

Hrvatski navijači pristižu u centar Hamburga prije utakmice Hrvatska - Albanija.

19.06.2024., Hamburg - EURO 2024, Njemacka. Hrvatski navijaci pristizu u centar grada prije utakmice Hrvatska - Albanija. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

19.06.2024., Hamburg - EURO 2024, Njemacka. Hrvatski navijaci pristizu u centar grada prije utakmice Hrvatska - Albanija. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U prvom kolu Europskog prvenstva između Italije i Albanije, dortmundskim stadionom "Signal Iduna Park" dominirali su albanski navijači. 50 tisuća crveno-crnih ušlo je na tribine, naspram samo 10 tisuća Talijana. 

No, protiv hrvatskih navijača albanski "neće imati šanse", pišu čak i tamošnji mediji. Novinarka News24 Kristi Sejatllari, koja pomno prati albansku reprezentaciju na Euru 2024., prenijela je zanimljive detalje onoga što se od 15:00 očekuje u sjevernom dijelu Njemačke. "Očekuje se da će albanskih navijača na stadionu biti 15 tisuća. Stadion u Hamburgu ima kapacitet od 49.000 mjesta. Najviše će biti hrvatskih navijača", rekla je Sejatllari.

U katedrali u Hamburgu u utorak navečer na misi su bili hrvatski i albanski navijači zajedno.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL


Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski navijači oduševili su svijet atmosferom protiv Španjolske. U Berlinu ih je taj dan, kažu, bilo i više od 100.000.

Uzbudljivo bi trebalo biti i na ulicama Hamburga, gdje Hrvatska od 15 sati igra drugu utakmicu Eura protiv Albanije. Kako je izgledalo zagrijavanje sinoć, kada su Hrvatski preplavili kafiće u njemačkom gradu, pogledajte ovdje.

Hrvatska u srijedu u 15:00 igra drugu utakmicu Europskog prvenstva, i to protiv Albanije, koja je od 24 reprezentacije na Euru druga najlošije plasirana prema FIFA-inom rankingu. Lošije stoji samo Gruzija, koja je na 75. mjestu, dok je Albanija na 66.

Ako se ne nalazite u Njemačkoj i ne pratite vatrene s tribina, izabranike Zlatka Dalića možete gledati i na svojim malim ekranima. Više o tome čitajte ovdje.

Komentara 6

CR
crocro
15:24 19.06.2024.

Nema žara, nema brzine, nema volje. Najteže je gledati kada naši izbacuju aut i onda jednu minutu gledaju kuda baciti loptu i odugovlače kao da vrijeme radi za Hrvatsku. Također trebaju pucati korner a naš igrač se šeta pješice jednu minutu do kuta i onda odugovlači s ispucavanjem kao da vrijeme radi za Hrvatsku. Ovo je očajno gledati. Umjesto da trče u aut po loptu da trče u kut ispucati korner. Jer vremena nema. Albanci su pokazali veću želju za pobjedom. Katastrofično. Kada će izjednačiti a kada će povesti? Ako ovako nastave, neka samo odmah idu doma da se ne sramote protiv Italije.

LU
Luftbalons
10:23 19.06.2024.

pravih hr navijača je jako, jako malo. To su turisti iz hrvatske, oni koji mogu platiti ili su HDZ pa dobiju preko državnih ustanova, ministarstva karte i ostalo su Bosna i Ercegovna sa "navijanjem zavijanjem" i ponekom krivom zastavom , a obavezno pohod na crkvu i naglašavanjem boga...

PA
pajper
10:03 19.06.2024.

Hrvatski navijači već preplavili Hamburg, očekuje se ludnica.....Ne spavaju ni Albanci ali danas badava ustali su na krivu nogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije