CHRISTOPH DAUM

Svjetska legenda umrla od raka obožavala je Hrvate. To se posebno vidjelo na klupi velikana

Svjetska legenda umrla od raka obožavala je Hrvate. To se posebno vidjelo na klupi velikana
26.08.2024.
u 15:30
Obožavao je hrvatske nogometaše, u svoje je klubove dovodio i vodio braću Kovač, Mamića, Živkovića, Vranješa, Babića, Tomasa...
Pogledaj originalni članak

Legendarni njemački nogometni trener Christoph Daum preminuo je u 70. godini nakon dugotrajne borbe s rakom. Daum se s opakom bolešću borio od jeseni 2022., nakon čega se povukao iz javnosti, ali to se ubrzo promijenilo. Počeo je davati intervjue za brojne njemačke medije i pojavljivao se u mnogobrojnim emisijama, a njegova osnovna poruka bila je da je "rak izabrao pogrešno tijelo". Želio je ohrabriti druge ljude koji se bore s istom bolešću.

U bogatoj trenerskoj karijeri trenirao je brojne i poznate europske klubove: Köln, Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, bečku Austriju, Fenerbahçe, Eintracht, Club Brugge i Bursaspor, a bio je i izbornik Rumunjske.

VEZANI ČLANCI:

Trebao je postati izbornik rodne Njemačke nakon EU 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, ali umiješao se Uli Hoeness i javno ga optužio za korištenje droga. Daum se pristao podvrgnuti testu na droge, a uzorak kose otkrio je da je konzumirao kokain pa je tako na kraju ostao bez pozicije izbornika reprezentacije Njemačke.

Obožavao je hrvatske nogometaše, a to se pogotovo vidjelo dok je od 1996. do 2001. bio na klupi Bayera. U tom je razdoblju u Leverkusenu vodio braću Kovač, Mamića, Živkovića, Vranješa, Babića... Tomasa je pak vodio u Fenerbahçeu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.