Gorica slavila protiv Rijeke 1:0

Tko je trener koji je izbacio Rijeku iz utrke za naslov? "Kad želim pobjedu, igrači je žele još više!"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka i Lokomotiva sastali se u 29. kolu HT Prve lige
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pobjeda Osijeka u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Gorica s igračem manje srušila Rijeku i zakuhala utrku za naslov
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pobjeda Osijeka u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive
20.03.2022.
u 07:00
- Za mene su Bjelica i Tomić najbolji treneri u HNL-u i zato je ovaj rezultat posebno zadovoljstvo.
Pogledaj originalni članak

Samir Toplak je trener kao nacrtan za Goricu. U samo tri tjedna preporodio je posrnulu momčad, od devet osvojio sedam bodova, zaustavio Osijek, pobijedio Rijeku vrativši momčadi iz Turopolja gard po kojem je dugo i bila prepoznatljiva. Orila se dugo pjesma iz velikogoričke svlačionice, razdragana, zaslužena. Jer, Gorica je bila bolja momčad i kad je igrala s vjetrom u prsa i kad je igrala s igračem manje.

Gospodarili terenom

Pa baš je taj trenutak kad je opravdano isključen napadač Cruz možda bio i prijeloman jer umjesto da je favorizirani gost zagospodario terenom, loptu su uzeli Goričani i iz jedne od brojnih akcija, uz dozu sreće, došli do vodstva i, pokazat će se, konačnog rezultata. Rijeka je ranije imala vratnicu Selahija i na kraju dobru šansu Bušnje u nadoknadi koju je Kotarski vješto obranio. Blistao je od sreće gorički preporoditelj nakon pobjede...

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Gorica s igračem manje srušila Rijeku i zakuhala utrku za naslov

- Jako dobra igra i predstava mojih igrača! Cijelo vrijeme sam govorio "samo da bude energije i fajta", onda je stvarno sve moguće. Ovi klinci zaslužuju punu pažnju i bit će samo još bolji. Za mene su Bjelica i Tomić najbolji treneri u HNL-u i zato ovi rezultati donose posebno zadovoljstvo. Oduševljava da mi nakon crvenog kartona nismo pali, već smo i dalje vjerovali, ganjali gol i to nam se isplatilo – govorio je Toplak koji se sjajno uklopio u novu sredinu.

– Kad ja želim pobjedu, moji je igrači žele još više!

Mlada plejada

Toplak je sa zadovoljstvom nabrajao cijelu plejadu mladih igrača koji su jučer istrčali u početnoj postavi: Krizmanić (21), Babec (22), Pršir (21), Fruk (21), Cruz (19), Mitrović (21) uz vratara Kotarskog (22) pravo su bogatstvo kakvim se malo koji klub može pohvaliti. Nije stoga lako bilo ni Toplakovu prethodniku Renduliću, no trenerski je posao takav, ne trpi poraze u serijama.

Očito će i nakon Lovrića biti dobre igre u Turopolju, a ne zaboravimo i da je Toplak u Zaprešiću bio uspješan u daleko težim uvjetima. Riječani na neugodnom vjetru nisu uspjeli razviti igru, no puhao je i Goričanima. Tomić se stoga i nije imao na što vaditi niti čime odgovoriti na konstataciju da je novim porazom nakon debakla protiv Hrvatskog dragovoljca njegova momčad praktički izašla iz utrke za naslov. Jer, zamisliti još jedan Rijekin povratak, čak i u ovako ludom prvenstvu, čista je fantazija.

- Nema se tu što puno pričati, ako ne možemo u kontinuitetu dobivati utakmice, onda je to razina te ekipe. Idemo dalje, visoko smo na tablici, imamo finale Kupa. Imamo se za što boriti do kraja - kazao je Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VK
vječni krojf
12:41 20.03.2022.

Ništa još nije odlučio.Rijeka je još u igri za osvajanje kupa i prvenstva.