19.03.2022. u 16:57
Nogometaši Rijeke gostuju kod Gorice (Gradski stadion, 15 sati) u okviru 28. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Nogometaši Gorice u susretu su 28. kola Prve HNL kao domaćini svladali Rijeku 1:0 (0:0).

Jedini pogodak na utakmici bio je autogol mladog Rijekonog stopera Save Čestića u 73. minuti.

U susretu podjednakih suparnika odlučila je pogrešna procjena Čestića koji je glavom preusmjerio pokušaj glavom Babeca sa više od 10 metara, kojega bi njegov vratar Labrović zasigurno obranio, te zatresao svoju mrežu. Prethodno je Krizmanić probio desni bok i uputio odličan centaršut ravno na glavu Babeca.

19.03.2022.,Zagreb - 28. kolo HT Prve lige: Gorica - Rijeka Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Gorica je do pogotka stigla u trenucima kada je imala igrača manje na terenu jer je u 61. minuti zbog drugog žutog kartona, kojega je dobio zbog nesmotrenog starta na suparničkoj polovici, isključen domaći napadač Cruz.

Inače, ovo je Čestiću već drugi autogol ovoga proljeća, u 23. kolu je također zbog njegove loše reakcije Rijeka izgubila sa 0:1 na gostovanju kod Osijeka.

Treća Rijeka je tako ostala na 52 boda, dva manje od vodećeg Dinama i drugog Osijeka s tim da Dinamo ima dvije, a Osijek jednu utakmicu manje. Šesta Gorica se, pak, poravnala s petom Lokomotivom, oba sastava imaju po 36 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Gorica
Čestić 73' (ag)
1-0
Rijeka
HNL, 15:00, Velika Gorica
Kraj
KRAJ (Kraj)

Nakon deset minuta sudačke nadoknade, napokonkon kraj. Rijeka je ponovno kiksala! Gorica je osvojila sedam od devet bodova pod vodstvom Samira Toplaka.

90'+10

Ništa nije Rijeka uspjela iz slobodnog udarca.

Žuti karton
90'+9 (Žuti karton )

Prekršaj na Abassu napravio je Musa i to je ubačaj sa 16 metara slijeva za Rijeku. Vjerojatno posljednja prilika na utakmici!

90'+8

Veliku priliku imala je Rijeka u završnici, ali Kotarski brani!

90'+6

Uskoro će kraj utakmice, Rijeka ima još jedan korner.

90'

Igrat će se minimalno četiri minute sudačke nadoknade.

88'

Drmić ubacuje s desne strane, a Abass puca pokraj gola.

85'

Sve je izglednije da će Rijeka izgubiti drugu utakmicu zaredom, protiv objektivno slabijeg protivnika. Teško je vjerovati da nakon dva ovako velika kiksa može ostati u igri za titulu. Naravno, osim ako se nešto drastično ne promijeni do kraja utakmice.

Autogol
73' (Autogol)

Autogol! Nakon udarca glavom Babeca, Čestić je htio izbiti loptu glavom, ali skrenuo ju je u svoju mrežu.

70'

Iako domaći imaju igrača manje, djeluju opasnije.

65'

Rijeka nastavlja napadati, ali ništa od gola, Gorica se ne da!

Crveni karton
61' (Crveni karton )

Cruz je uspio napraviti još jedan nesmotreni prekršaj na polovici Rijeke i dobiva drugi žuti karton! Grubo je udario Velkovskog.

60'

Nevjerojatno što je Merkulov promašio! Ubacio je s desne strane Ampem, Rus je ostao sam na oko pet metara od gola i pucao visoko iznad njega.

Žuti karton
55' (Žuti karton )

Cruz je udario laktom Ampema u glavu i dobio žuti karton.

50'

Velika šansa za Rijeku! Selahi je bio u naletu pa je iz prve opalio po golu negdje s 25 metara. Lopta je pogodila lijevu stativu i odbila se od Kotarskog pa otišla prema drugoj stativi. No, domaćini su to uspjeli očistiti. 

48'

Domaćini su umalo šokirali goste. Keita je ubacio s lijeve strane, Cruz je neshvatljivo ostao sam i pucao glavom u donji lijevi kut, ali Labrović je to skinuo.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Rijeke je umjesto Vukčevića ušao Merkulov, a Gorica je ostala s istom postavom.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj je prvog dijela. 

36'

Ovo je moglo skupo koštati domaćine. Golman Gorice izašao je izvan šesnaesterca kako bi ispucao loptu, no on ju je promašio! Pored njega bio je Drmić koji je pokupio tu loptu i s kroz s ruba desnog šesnaesterca pucao odmah po golu, ali Kotarski mu je skratio kut i obranio.

31'

Pokušaj Murića, ali brani Kotarski.

27'

Ampem je srušio Pršira i zaradio žuti karton,a Gorica je zaradila slobodni udarac. Pršir je preuzeo zadatak, ali pogodio je riječki blok koji je loptu poslao u korner.

16'

Vukčević je probio lijevu stranu i poslao prizemnu loptu skroz na drugu stranu peterca. Tamo je dojurio Ampem koji je pucao iz prve, ali Keita se sjajno postavio i blokirao u posljednji trenutak. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica.

SASTAVI

GORICA: Kotarski, Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita, Babec, Kalik, Mitrović, Pršir, Fruk, Cruz.

 

RIJEKA: Labrović, Čestić, Velkovski, Krešić, Vukčević, Selahi, Čerin, Murić, Lepinjica, Ampem, Drmić.

NAJAVA

Nogometaši Rijeke gostuju kod Gorice (Gradski stadion, 15 sati) u okviru 28. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka u Veliku Goricu stiže nakon iznenađujućeg poraza kod Hrvatskog dragovoljca, dok je Gorica u 27. kolu osvojila vrijedan bod na neugodnom gostovanju kod Osijeka.

Zanimljiv je podatak da je Gorica pobjedom u 26. kolu protiv Hrvatskog dragovoljca 4:0 i tako prekinula niz od šest prvenstvenih poraza.

Rijeka i Gorica dosad su u odigrali ukupno 16 utakmica, od čega 15 u prvenstvu Hrvatske. Zanimljivo, Gorica je dugo nosila status “crne mačke” za Rijeku upisavši osam pobjeda, dva remija i pet poraza od čega su čak četiri stigla od pod vodstvom Gorana Tomića.

Komentara 13

DU
Deleted user
16:31 19.03.2022.

Toplak preporodio Goricu.

DM
drazen.muhvic
17:24 19.03.2022.

Sudačka nadoknada 4 minute. U 90+2 povredi se igrač, prekid traje do 90+5. Znači realno 3 max. 4 minute dodatne nadoknade, a produži se 6... Tko je sudio? Maksimović?

2D
2.dalmatinska
17:00 19.03.2022.

Igralo se 100 minuta, hoće to kad je fk reka u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije