HNK RIJEKA Na Kantridu u subotu stiže varaždinski Varteks

Utakmica koja Riječanima određuje put prema vrhu ili - dnu

11.04.2009.
u 10:06
Pogledaj originalni članak

Prilika za iskupljenje za prošlo kolo i neugodan poraz u Zadru nogometašima Rijeke otvara se u subotu na Kantridi, gdje dočekuju varaždinski Varteks.

Pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, ne tako davno Varteks je bio na Kantridi i Riječani su pobijedili.

Riječani favoriti
No, to ne mora ništa značiti, jer bijeli osciliraju u igri i, bez obzira na domaći travnjak, utakmice su stresne i neizvjesne do samog kraja.

- Respektiramo Varteks, izgubili su prošlo kolo doma od Zagreba, i zato će pokušati učiniti sve kako bi nas iznenadili. Mi smo trenirali cijeli tjedan jako dobro, momčad se vratila nakon Zadra kada su glave u pitanju, puni smo samopouzdanja i vjerujemo u pobjedu. Igramo doma, favoriti smo, bez obzira na snagu protivnika. Ostali smo navijačima dužni u Zadru, moramo se danas iskupiti i vratiti povjerenje, rekao je trener Rijeke Robert Rubčić, dodajući kako će  utakmica pokazati zaslužuje li Rijeka borbu za vrh ljestvice i Kup UEFA.

Problemi sa sastavom stalno su aktualni, ponajprije uža obrana. Miladina će na desnom boku zamijeniti Kreilach koji je zaslužio Rubčićevo povjerenje, stoperski par bit će iskusniji nego u Zadru - Cerić i Čagalj.

Traži se trčanje
Na klupu će i Fernandez koji nije trenirao tri dana zbog lakše ozljede. Dva zadnja vezna bit će Landeka i Pamić, a Fernandeza će zamijeniti Križman.

- Svjesni smo težine utakmice. Varteks dobro poznajemo, momčad je koja se voli nadigravati, što nama odgovara. Nadam se da ćemo današnju utakmicu odlučiti puno prije kraja, kaže Davor Landeka, kojega Rubčić ističe kao primjer u trčanju.

- Izgubili smo žar i prepoznatljivu igru s početka proljeća. Tražim danas od svih igrača trčanje u oba smjera svih 90 minuta i zalaganje. Igrat ćemo otvoreno, s tri igrača u vrhu napada, kojima se trebaju priključivati bokovi i jedan zadnji vezni u napadu. I od igrača na klupi očekujem ako uđu da daju sve od sebe, poručio je strateg Riječana, dodavši kako bi više volio da nema potrebe za igračima s klupe.

Bijelima je najvažnije utakmicu dobiti, makar i primili gol, no možda im je napokon vrijeme za sigurnu i mirnu pobjedu.

Pogledajte na vecernji.hr