KRUNO JURČIĆ

'Ne dam loše govoriti o Mamiću iako mi je praktički uništavao karijeru. Gurao me je niz stepenice'

ARHIVA - 2008. Zagreb: Više od tisu?u ljudi ispratilo Ivanu Hodak na Mirogoju
Jurica Galoic/24sata
18.10.2024.
u 09:13

Bivši vatreni osvrnuo se na suradnju s bivšim gazdom Dinama, danas bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, Zdravkom Mamićem.

Bivši hrvatski reprezentativac i sadašnji trener Kruno Jurčić  trenutno vodi egipatski Pyramids s kojim je prošle sezone osvojio tamošnji kup te drugo mjesto u prvenstvu te tako postigao sjajne rezultate.. Na klupi tog kluba u 31 utakmici ima 22 pobjede, šest remija i tri poraza te postotak pobjeda od 70 posto. U Denis Podcastu osvrnuo se na suradnju s bivšim gazdom Dinama, danas bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, Zdravkom Mamićem. 

- Ponosan sam na svoj rad u Dinamu zato što sam u svim mandatima ispunio sva očekivanja i sve zahtjeve koji su postavljeni za mene. Živio sam i radio sa Zdravkom Mamićem. To je jedan čovjek o kojem nikad ne dam govoriti loše iz jednog vrlo prostog razloga. To je čovjek koji je meni dao šansu. Ja sam došao iz jedne male sredine, iz provincije u Zagreb, nemam nikakvu zaleđinu i jako teško bih dobio šansu da budem trener Dinama da nije bilo Zdravka Mamića. Bez obzira na to što je on na neki način uništavao moju karijeru, prije svega ovim naglim otkazima, gdje je on apsolutno vladao sa svim novinarima u Hrvatskoj. On je znao kako oni funkcioniraju - objasnio je Jurčić.

VEZANI ČLANCI:

- U svim tim slučajevima tih nekih poraza hrvatskoj javnosti i hrvatskim novinarima je bitno da se neki pedro isturi vani pa da se oni zabave njime. Zdravko je to bespogovorno i bez greške znao i onda me obično gurao novinarima u ralje i gurao me niz stepenice u takvim trenucima, da bi klub i on mogli ići dalje - rekao je Jurčić pa zaključio:

- To se dogodilo triput, ali opet ne dam da se priča protiv njega u mom prisustvu iz jednog razloga, opet ću ga ponoviti: zaslužio sam šansu na mnogim mjestima u Hrvatskoj, ali ne bih nigdje dobio šansu da nije bilo Zdravka Mamića.

Komentara 1

KU
Kujttim
10:02 18.10.2024.

Gurao ga je niza stepenice? Koliko ja znam, nakon treće godine trenerskog posla, gdje je Kruno vodio Istru i Slaven, Mamić mu je dao priliku da vodi Dinamo! I onda mu je još dva puta dao šansu. Dakle, od 2009. do 2013. godine Zdravko Mamić je Kruni Jurčiću dao 3 šanse u Dinamu. Tu privilegiju je imao samo Branko Ivanković. Svi ti treneri su jako dobro zarađivali za hrvatske prilike, imali su riješene suce na način da je svaki pad u kaznenom prostoru igrača Dinama sviran kao kazneni udarac. Istina, bio je odljev igrača, Dinamo je zahvaljujući Mamiću uvijek prodavao ključne igrače, no to su svi ti treneri znali i prihvatili su raditi u Dinamu. K.Jurčić je radio u najuređenijem nogometnom klubu od Salzburga i Budimpešte na sjeveru do Atene na jugu, od Ljubljane na zapadu, do Sofije i Bukurešta na istoku. Dakle, Kruno se učio na Dinamu, ali nema potencijal za vrhunskog trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije