BRANIČ najavljuje

Vida: Suludo bi bilo otvoriti se Portugalcima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Vida: Suludo bi bilo otvoriti se Portugalcima
17.09.2012.
u 09:48
– Šimunić je sjajnim nastupima za Dinamo i reprezentaciju svim kritičarima začepio usta – kaže Vida
Pogledaj originalni članak

Dinamo kreće u novu Ligu prvaka. Želje su opet velike, ali do bodova će opet biti jako teško doći. Možda Porto, PSG i kijevski Dinamo nisu tako atraktivni kao Real, Ajax i Lyon, ali objektivno su sva tri ovogodišnja suparnika bolja od Dinama.

– Slažem se da Porto nije Real, ali je odlična momčad, svake je godine u Ligi prvaka. I znamo da će biti teško. Proučit ćemo ih i pokušat ćemo se iskupiti za prošlu godinu. Nadam se da će doći i puno ljudi u Maksimir – kazao je Domagoj Vida.

Dinamo ima jako dobar zadnji red. Vida i Šimunić u reprezentaciji su pokazali da bi i u Ligi prvaka mogli biti značajna karika, Tonel igra dobro.

– Posebno me veseli sve to što se oko Joea Šimunića događa u posljednje vrijeme. Nikad nije bilo upitno njegovo znanje, ali sad je svima pokazao kako je dobar, vrhunski igrač. Nije ga bilo na Euru, ni protiv Švicarske, a onda je pokazao kakva je klasa, svim je kritičarima začepio usta. I u Dinamu igra sjajno, Tonel je stalno dobar, Kelava dobro brani. No, obranu ne čini samo taj zadnji red, obrana počinje od napadača. Mislim da ćemo se protiv Porta postaviti s čvrstom obranom i onda kontranapadima iznenaditi Portugalce. Smatram da bi bilo suludo otvoriti se, oni su previše iskusni da to ne bi kaznili – dodaje Vida.

Samo, kako se "prešaltati" iz Prve HNL i potpune dominacije u defenzivnu igru?

– Sigurno je to velika razlika, vidjeli ste u petak protiv Osijeka, stalno smo imali loptu, napadali, šteta što nismo zabili. Ali, sad treba biti pametan, koncentrirati se, to će nam trener reći i tražiti od nas. To su utakmice kad se moraš "prebaciti" na drugu igru, jer ima suparnika koji su bolji i onda moraš tako i razmišljati i postaviti se. Pokušat ćemo sve da bude bolje nego prošle godine – zaključio je Vida.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VL
vladek
11:27 17.09.2012.

Da li tko zna gdje mogu gledati prenos Dinamo-Porto.Na internetu.Hvala

MI
milton
17:02 17.09.2012.

Može se na LSHunter TV i to gratis. Birajte.