VELIKA POBJEDA

VIDEO Tudor nakon senzacionalnog rušenja PSG-a objasnio pobjedničku taktiku i oduševio Francuze

Foto: Norbert Scanella
VIDEO Tudor nakon senzacionalnog rušenja PSG-a objasnio pobjedničku taktiku i oduševio Francuze
09.02.2023.
u 08:32
Bivši vatreni sinoć je ostvario jednu od najvećih pobjeda u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, pao je bogati i jaki Paris SG u grotlu Velodromea
Pogledaj originalni članak

Marseille predvođen našim trenerom Igorom Tudorom slavio je sinoć u osmini finala protiv prvaka PSG-a s 2:1 i tako kreirao senzaciju u sklopu francuskog kupa. Sada kada su eliminirani najveći favorit, Tudoru se smiješi i prvi trofej na klupi slavnog kluba i bivšeg prvaka Europe. 

- Je li ovo najbolja utakmica otkad sam došao? Ne volim uspoređivati stvari na taj način, ali odigrali smo jako dobro. Ova pobjeda je posebno bitna u kontekstu nedavnog poraza od Nice. Igrači mogu biti ponosni. Prekrasno! PSG je jako težak protivnik, teško je igrati u pritisku 90 minuta. Ipak, uspjeli smo izbjeći da u onim trenucima kad fizički padnemo primimo više od jednog gola, jako smo se dobro branili - dao je izjavu Tudor dok se orilo s tribina Velodromea. 

 

 

Francuske novinare posebno je zanimala jedna stvar, Tudor je od veznog igrača napravio stopera. Valentina Rongiera je povukao u liniju s trojicom braniča, što je zaintrigiralo tamošnju javnost. 

- Šalili smo se na račun toga na kraju urakmice, rekao sam mu da bi odsad stalno mogao igrati stopera. Zapravo, on je jako inteligentan, prilagodljiv igrač, a daje nam dodatnu kvalitetu u kontroli lopte u zadnjoj liniji. Generalno gledajući, stoperi i veznjaci mogu zamijeniti uloge, pa vidimo to i po našim stoperima koji uvijek izlaze visoko i sudjeluju u igri - objasnio je Tudor.

Standings provided by Sofascore
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.