VELIKO SLAVLJE

Tudor kreirao novu senzaciju: U Marseilleu pao PSG, Messi se hvatao za glavu

Coupe de France - Round of 16 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.02.2023.
u 23:18

Sanchez i Malinovskij pobrinuli su se da Ramos, koji je skrivio kazneni udarac, svojim golom ne pomuti planove domaćina. Na kraju su slavili i sada su među osam najboljih momčadi natjecanja.

Hrvatski nogometni trener Igor Tudor s Marseilleom je na domaćem terenu na Velodromeu svladao Paris SG sa 2-1 (1-1) te se plasirao u četvrtfinale Francuskog kupa. Marseille je bio bolji u prvom poluvremenu te je poveo iz kaznenog udarca kojega je realizirao Alexis Sanchez (31-11m) nakon prekršaja Segija Ramosa na Cengizu Underu.

No, u posljednjoj akciji prvog poluvremena Ramos (45+2) je udarcem glavom nakon kornera poravnao na 1-1. Pobjedu Marseilleu sjajnim je udarcem sa 16 metara početkom nastavka osigurao Ruslan Malinovskij (57).

Soccer Football - Coupe de France - Round of 16 - Olympique de Marseille v Paris St Germain - Orange Velodrome, Marseille, France - February 8, 2023 Paris St Germain's Lionel Messi reacts after missing a chance to score REUTERS/Eric Gaillard Photo: ERIC GAILLARD/REUTERS
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

anije u srijedu je stoper hrvatske reprezentacije Dejan Lovren odigrao svih 90 minuta za Lyon te iskoristio pobjednički 11-erac u četvrtoj seriji raspucavanja za konačnu 6-4 (2-2) pobjedu protiv Lillea. Lyon je poveo 2-0 golovima Cherkija (8) i Lacazettea (23), no Lille se uspio vratiti preko Davida (29-11m) i Zhegrove (64), pa se pristupilo izvođenju 11-eraca. Sva četiri igrača Lyona, među kojima je kao četvrti bio i Lovren, bila su sigurna, dok je Lopes obranio udarac Bayeu, dok je Weah zatresao gredu.

Putem 11-eraca plasman u četvrtfinale izborio je i Nantes na gostovanju protiv Angersa, nakon 90 minuta je bilo 1-1, a nakon 11-eraca 5-3 za Nantes, te Annecy koji je s ukupnih 7-6 kao gost svladao FC Pariz, nakon 90 minuta je također bilo 1-1.

Drugoligaš Rodez je kao gost iznenadio Auxerre svladavši ga sa 3-2, Toulouse je svladao Reims sa 3-1, a Grenoble Vierzon sa 1-0. U četvrtak će svoj susret osmine finala igrati Lorient i Lens.

Komentara 3

BE
Berri
23:36 08.02.2023.

Ivan Tudor je u Hajduku bio 2 puta, prvi puta 2013.- 2015., a onda još jednom, ne tako davne 2020. U Hajduku nije uspio, a da ga sada staviš tamo, nakon dva poraza bi ga odmah smjenjivali. Vani je tražen i cijenjen, ovdje je nitko i ništa. Leko sada prolazi kroz ovu krizu (pobijediti će u Varaždinu!!), no onda će opet uslijediti neki kiks. Nije to do Leke jer da stave Ivana Jurića opet bi bilo isto. Udruga Naš Hajduk je uspjela postići da je onaj tko plati 100 kuna za članarinu u sekti cjenjeniji od onog tko nije član udruge. Evo, Ivan Gudelj, Zlatko Vujović ne mogu na stadion ako ne plate tu članarinu. Time je ova pobjeda Igora Tudora još veća jer imao trnoviti put rada u Novonormalnom Hajduku.

Avatar Dzambo1
Dzambo1
07:52 09.02.2023.

Kakve Tudor ima igrace na raspolaganju u Marselju....a kakve igrace su imali i imaju svi dosadasnji treneri u Hajduku...u tome je sve ''filozofija''..i trener tu nemoze bas puno uciniti pogotovo sto u Hajduku su u ogromnoj vecini igraci koji nista nigdje nisu pokazali gdje su do tada igrali a to znaci slabo nogometno znanje...i na primjer bilo gdje u kojom klubu jedan veliki ili dobar trener da ima slicne igrace na raspolaganju nista ne bi napravija sa tim igracima jer kad na treningu izvode pojedine takticke zamisli trenera puno je lakse igracima sa slabim nogometnim znanjem da odigraju ''nesto''...al kad dodje prava tekma za bodove i nije trening tek onda se vidi koliko ti igraci mogu ispuniti trenerove takticke zamisli....i na kraju ako ''stvarno'' u Splitu misle da imaju dobre igrace i da je problem u treneru e onda su u velikom problemu....a sama Torcida je posebna prica...mogu oni i navijati,pjevati ovo ono ali oni neigraju i fino se vidi kad Hajdukov roster igraca krene u napad vidi se dobro kak to zavrsi...a ovi navijaci onda zvizde njima i treneru al nevide da takvi igraci nemogu bolje jer su limitiranog Nogometnog znanja...

Avatar southman
southman
07:27 09.02.2023.

Bravo za Tudora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije