DINAMO - ŠIBENIK 3:0 Plavi su bez većih problema slomili otpor Šibenika

Vidljiv je Jurčićev rad

15.03.2009.
u 17:38
Pogledaj originalni članak

Krunoslav Jurčić održao je obećanje, Dinamo je jučer poslijepodne bio prvi na tablici i natjerao Splićane koji su kasnije igrali u Vinkovcima da pobjedom vraćaju prvo mjesto. Dinamo je pobijedio, bio je na kraju s 3:0 bolji od Šibenika, a novi trener iu svom drugom vođenju plave momčadi ostvario je željenu pobjedu. Jurčić za svoj prvi izlazak u Maksimir nije dobio ovacije, dočekan je prilično mirno, zagrebačka je publika očito naviknula na promjene trenera.

U sedam rada novog trenera mogla se osjetiti njegova ruka. Doduše, vidjelo se što želi već u Osijeku, tražio je i dobio priličnu agresivnost svojih igrača. Uz kvalitetu koju imaju, s takvim pristupom u našoj ligi ne bi ni smjeli imati većih teškoća. Tome su pridodali i brži, točniji protok lopte kojim su probijali Šibenčane i stvarali dosta prilika, lako dolazili u zonu udarca. Zasluženo su slavili plavi u susretu sa Šibenikom, bili su bolji, opasniji, konkretniji. Solidna partija Dinama bila je dostatna za slavlje.

Za dobar nogomet zaslužan je i Šibenik. Iako se vjerovalo da trener Kalinić prodaje maglu kad je govorio da će hrabro i otvoreno istrčati u Maksimiru, Šibenik nije došao sa zatvorenom varijantom. Je bio malo oprezniji, ali pokušavali su njegovi napadači visoko napasti zadnji red plavih. Nisu baš uspijevali unijeti pomutnju, a Dinamu je onda ostajao solidan prostor u kojem je mogao graditi svoju igru. Dinamo je mogao brzo sve riješiti svojim velikim prigodama u prvoj i petoj minuti, no kad su poveli u 13. akcijom razigranog Vrdoljaka i pogotkom Sivonjića, mogli su dalje mirnije igrati. Agresivnost nisu smanjili, znali su da će drugi pogodak još više olakšati posao pa su ga nastavili tražiti i našli ga nakon lijepe akcije po desnoj strani koja je završila ubačajem Mandžukića i pogotkom Vrdoljaka.

Tijekom utakmice mora da se prilično umoraio i Jurčić, cijelu utakmicu ne da je prostajao, nego je skakao, gestikulirao, slagao svoju momčad, korigirao ju. Tek je u rijetkim trenucima uzeo time-out sjevši uz Zorana Mamića. Iako baš i nije bilo toplo treneru plavih nije trebao kaput, a bude li ga danas boljelo grlo, neće biti nikakvo čudo. Nije mogao imati mira u nastavku jer ritam je pao, Dinamo je usporio, Jurčić je svoju momčad pokušao probuditi Moralesom i Badeljom, no ipak se igra razvodnila, plavi više nisu bili razigrani da bi stvarali šanse, a Šibenik ih nije mogao stvarati jer nije uspijevao probiti plavi blok na sredini terena. Jedna dobra akcija plavih u takvoj igri bila je dovoljna za 3:0 uvjerljivu pobjedu, Mandžukić je postigao svoj deveti pogodak ove sezone, no tek prvi ovog proljeća.

Pogledajte na vecernji.hr