PAO ZAGREB

Zadar nakon dramatične završnice ušao u polufinale Kupa

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zadar nakon dramatične završnice ušao u polufinale Kupa
12.01.2016.
u 20:13
Završilo je 71-70 (12-23, 24-21, 20-15, 15-11) na gostovanju u Trnskom
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Zadra postali su prvi sudionici završnog turnira četvorice Ćosićeva kupa, a time i veliki kandidati za domaćine Final Foura. To im je omogućio branič Ante Delaš (19 koševa) koji je protiv domaćeg Zagreba zabio pobjednički koš sa sirenom (71:70), iz prodora, šutirajući s jedne noge.

- Htio sam šutirati tricu, no kada sam vidio da je čuvar na mene visoko izašao krenuo sam u prodor i zabio. Uh, ne smijem niti zamisliti što bi bilo u Zadru da nisam zabio. Proživljavali bismo jako teške trenutke, a kakve to samo znaju oni koji su za Zadar igrali - kazao je junak utakmice.

A samo tri sekunde prije njegova koša, domaćini su poveli (70:69) teškim košem Pavla Marčinkovića, koji je skočio u napadu nakon promašaja izvrsnog Halilovića (23 koša), a koji je pak uhvatio loptu nakon drugog promašenog bacanja Vladovića. No, u preostalom vremenu  Batur nije napravio prekršaj na Delašu pri prijemu lopte, što je trener Danijel Jusup od njega tražio, pa su zagrebaši drugu godinu zaredom ispali u četvrtfinalu od istog suparnika.

- Znali smo da će lopta ići na Delaša i mi smo dogovorili da se radi prekršaj u prijemu lopte, no Batur je valjda zablokirao pa smo doživjeli poraz koji boli - kazao je Jusup.

Zagrebu su nedostajala tri prvotimca (Božić, Mileković, Perić) pri čemu se najviše osjetio izostanak najboljeg strijelca Luke Božića koji umije pronaći rješenje kada zakaže kolektivna napadačka ideja. No, zato su zagrebaši u svojim redovima imali više Zadrana (Vladović 16, Marčinković 7, Šarlija 7, Batur 5 koševa) nego što ih ima u KK Zadar, a tamo su samo trojica (Bašić, Šango, Špaleta) od kojih je u ovoj utakmici ulogu dobio samo Lovre Bašić (3 asistencije).

- Nama stalno govore da smo mi momčad snage ABA ligaša, a ja se pitam pa zašto onda niti jedan od ovih naših Zadrana ne igra za Zadar i to mi je nelogično. Mi smo sastavljeni od igrača koji bi išli u ABA ligaše da ih je koji od njih zvao, no nitko ih nije htio i ja im čestitam na ovako dobrom otporu ABA ligašu Zadru - pričao je Jusup.

Njegov kolega Ante Nazor, preživio je još jedan triler pa će sada valjda utišati svoje kritičare kojih u Zadru ne nedostaje.

- Moji igrači očito nisu shvatili kakva će se energija tražiti u ovoj utakmici, već su ušli odveć opušteno. Igrali smo krivo, suprotno od onoga što sam tražio, i to je nedopustivo, a jedino smo u tom posljednjem napadu napravili što smo dogovorili. Izvukli smo pobjedu i to je jedino dobro što ćemo pamtiti iz ovog susreta - kazao je Nazor.

Najviše kod domaćina zabili su Halilović (23) i Vladović (16), a kod pobjednika Delaš (19), centar Kraljević (17) i američki branič Cosey (15).

>> Cibona se vratila protiv Partizana pa izgubila u dramatičnoj završnici

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GV
golub Vaso
22:03 12.01.2016.

široki dobio zadra